Cosulete de cartofi cu ciuperci champignon
Ingrediente:
- 600 gr cartofi
- 500 gr ciuperci champignon
- 50 gr unt
- 25 gr parmezan
- 6 rosioare picante/3 linguri sos de rosii
- 4 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- marar
- sare
- piper
- 50 gr cascaval sau emmental
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii mai lasam 30 minute:
|
Intre timp preparam umplutura. Eu am avut ciuperci congelate asa ca le-am tocat congelate ca sa nu isi piarda sucul, daca aveti ciuperci proaspete le calim impreuna cu un pahar de apa. Ciupercile taiate in cubulete le punem la calit in 2 linguri de ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt, rosioarele picante taiate si ele marunt, mararul, sarea si piperul.
|
Le lasam sa se raceasca.
Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii pasam.
Trecem cartofii pe foc mic, adaugam untul si amestecam timp de 8 minute.
Stingem focul si adaugam 3 galbenusuri, parmezanul, sarea si piperul si amestecam.
Rezulta o crema potrivit de moale cat sa poata fi lucrata.
Punem intr-un spritz crema de cartofi si facem cerculete duble pe hartia de copt pe care am asezat-o in prealabil in tava si le ungem cu al patrulea galbenus amestecat cu un strop de lapte sau apa:
Bagam cosuletele pentru 25 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand s-au rumenit putin la suprafata, scoatem tava si umplem cosuletele cu mixul de ciuperci iar deasupra presaram cubulete mici de cascaval:
Le mai bagam la cuptor vreo 10-15 minute pana se rumenesc bine.
Et voilà:
Si de aproape:
|
Umplutura poate varia in functie de dorintele fiecaruia. Sunt sublime si pufoase si ca aperitiv la vreo aniversare sunt ideale!!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/Alte subiecte care te-ar putea interesa:
Cartofi copti, in staniol, cu sos de iaurt
Preparate rapide, idei pentru criza de timp |