Cum prepari cele mai bune supe de vară
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
Cuprins
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Cină
În anotimpul cald, specialiștii recomandă consumul de fructe și legume. Este indicat să avem o alimentație diversificată, iar supele pot fi reprezenta o soluție ideală în zilele toride de vară. Astfel, iată mai jos două rețete de supă de vară absolut delicioase!
Supă Tom Yum
Aceasta este un preparat specific thailandez, iute-acrișor și se prepară cu creveți.
Ingrediente:
- un litru de supă de pui
- 300 ml de apă
- 6 fire de lemongrass, ușor zdrobite
- 10 frunze proaspete de coriandru
- 100 grame de galangal, curățat și tăiat în bucăți
- 8 roșii, tăiate în sferturi și cu semințele îndepărtate
- 450 grame de creveți cruzi
- 10 frunze de limetă, tăiate julienne
- 225 grame de ciuperci de paie, din cutie, bine scurse
- 3 linguri de sos de pește
- 2 cepe tocate mărunt
- 4 linguri de zeamă de limetă
- 2 ardei iuți proapeți, tocați mărunt, fără semințe
- o linguriță de zahăr de palmier
- ghimbir feliat
- Pentru servire: câteva frunze de coriandru proaspete, zeamă de lime.
Metoda de preparare:
- Se decortichează creveții, se curăță de vinișoare, se spală cu atenție și se scurg.
- Într-o oală se adaugă zeama de pui și se dă în clocot, după care se adaugă lemongrassul, ghimbirul, galangalul și jumătate din limeta kafru. Se fierb la foc mic timp de 5-6 minute, până ce supa devine aromată.
- Ulterior, se adaugă ciupercile și creveții și se lasă la fiert până când aceștia devin portocalii.
- Imediat după ce creveții se fierb, se adaugă sosul de pește, sucul de la limetă, ceapa verde, coriandrul, ardeii iuți și restul de limetă kafru.
- După gust, se adaugă zahăr și ardei iute. Supa trebuie să fie sărată, iute și acrișoară. Se presară frunzele proaspete de coriandru și se servește. Supa se poate consuma și a doua zi, dacă este păstrată la frigider într-un recipient acoperit.
Supă de broccoli
Această rețetă se prepară incredibil de rapid, este sănătoasă, are un gust delicios și poate fi consumată și de persoanele care doresc să slăbească.
Ingrediente:
- două linguri de ulei de măsline
- o jumătate de ceapă tocată
- sare si piper după gust
- o jumătate de țelină
- doi cartofi curățați și tăiați în cuburi
- un broccoli mare
- 250 ml de supa de pui
Pentru servit: smântână.
Mod de preparare:
- Se încălzește într-o oală uleiul de măsline la temperatură medie. Apoi se adăugă ceapa și sarea și se lasă la călit aproximativ 10 minute.
- Adaugă țelina, piperul și mai lasă amestecul pe foc încă 5 minute.
- Pune în același recipient supa de pui, cartofii și încă o jumătate de linguriță de sare, apoi lasă pe foc la temperatură mare, până când începe să fiarbă, aproximativ 15 minute.
- Adaugă broccoli, acoperă și lasă la fiert încă 5 minute.
- Toarnă ingredientele în blender și mixeaxă până obții o supă cremă. La final, adaugă o linguriță de smântănă.
Surse foto: Pixabay