Cum se prepară mucenicii muntenești

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Miercuri, 08.03.2017

Cuprins

Vezi si
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Miercuri, 08.03.2017
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 08.03.2017

Caracteristici

Cum se prepară mucenicii muntenești - cea mai simplă și rapida rețetă.

Pe 9 martie se prepară mucenicii și există mai multe rețete tradiționale, care diferă în funcție de regiunile țării. Mucenicii muntenești sunt foarte diferiți de cei moldovenești: pentru că se fierb și se savurează cu o zeamă aromată.

Iată o rețetă simplă de mucenici muntenești, pe care o poți pregăti foarte repede și care arată delicios, după poți vedea și aici: @justaddchocolate!

Mucenicii muntenești sunt de post, deci pot fi consumați fără probleme în postul Paștelui. Sunt foarte gustoși, ușor de preparat și hrănitori. Dacă nu te pricepi să faci aluat în casă, poți cumpăra din comerț mucenici în formă de opt și îi pui la fiert.

Foto: Instagram @ mina.andrada

Iată o rețetă delicioasă pentru 8 porții de mucenici muntenești.

Ingrediente necesare:

- 400 grame mucenici;

- 200-300 grame nucă măcinată;

- 200 grame zahăr;

- scorțișoară măcinată;

- sare;

- esență de rom;

- o păstaie de vanilie (sau zahăr vanilat);

- coaja de la o portocală;

- coaja de la o lămâie.

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert 3 litri de apă, cu puțină sare și cu zahărul pregătit.

  2. Când apa începe să fiarbă, micșorează focul. Adaugă mucenicii și aromele: păstaia de vanilie sau zahărul vanilat, coaja rasă de portocală și lămâie.

  3. Mucenicii trebuie să fiarbă între 10 și 25 de minute (în funcție de calitatea aluatului). Când sunt fierți, se vor ridica la suprafață, deci trebuie să îi verifici din când în când.

  4. Oprește focul și la final adaugă esența de rom, scorțișoara și câteva linguri de nucă.

  5. Acoperă oala cu un capac. Lasă mucenicii să stea în zeamă aproximativ o oră, pentru a se amesteca bine toate ingredientele și aromele. Trebuie serviți reci.

SFATURI: Păstrează o parte din nuca măcinată, ca să o adaugi în fiecare farfurie când servești mucenicii. Poți presăra în farfurie încă puțină scorțișoară măcinată, după gust.

Spre deosebire de mucenicii moldovenești, care sunt colaci copți la cuptor cu nucă deasupra, cei muntenești sunt mai simplu de preparat. Dacă nu te pricepi să faci singură aluatul de casă, poți cumpăra mucenicii de la magazin.

Iată cât de simplu este să pregătești o rețetă de mucenici muntenești!

Surse foto: Instagram

Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe