Fursecuri de Craciun
Iata o reteta foarte simpla pentru prepararea unor biscuiti de Craciun. Partea amuzanta este ca pot fi folositi si ca ornamente pentru brad!
Ingrediente:
*100 gr unt la temperatura camerei
*100 gr zahar pudra
*1 ou batut
*1 lingurita extract de vanilie
Pentru decor:
*400 gr zahar pudra, pentru glazura
*3-4 linguri de apa
*2-3 picaturi de coloranti alimentari
*Sclipici comestibil
In primul rand, incalzeste cuptorul la 190 grade. Pune hartie pergament pe o tava de prajituri.
Intr-un bol, amesteca untul cu zaharul pudra pana ce capata o consistenta pufoasa. Amesteca oul cu extractul de vanilie pana cand se omogenizeaza. Dupa care adauga faina si amesteca pana cand obtii aluatul. Presara faina pe masa, apoi intinde aluatul pana ce ajunge la o grosime de 1 cm.
Folosind forme pentru prajituri sau un pahar, taie formele de biscuiti din aluat si pune-i pe tava de prajituri. Daca vrei sa ii folosesti pe post de ornament pentru bradul de Craciun, cu ajutorul unui pai, gaureste-i la un capat.
Lasa biscuitii sa se coaca timp de 8-10 minute, pana cand capata o culoare aurie. Scoate-i din cuptor si pune-i deoparte 5 minute, pentru a se intari.
Pentru a face glazura, intr-un bol, amesteca zaharul pudra cu apa pana ce totul capata o consistenta fina. Adauga colorantul alimentar si amesteca din nou. Dupa ce glazura este gata, cu ajutorul unui cutit, intinde-o peste biscuiti. Apoi presara sclipici comestibil.
In brad sau pe masa, aceste fursecuri sigur vor fi apreciate de cei dragi!