Fursecuri pentru Mos Craciun
Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si sigur ai vrea sa ii rasfeti pe cei din familie cu un desert bun si usor. Iti propunem o reteta simpla de fursecuri cu unt si gem de mure, care se prepara rapid si sunt extrem de gustoase.
Nu trebuie sa petreci mult timp in bucatarie pentru a le pregati (25 de minute) si sunt ideale pentru masa de Craciun, iar cei mici vor fi bucurosi deoarece vor avea niste fursecuri delicioase pentru Mos Craciun.
Iata ingredientele de care ai nevoie:
- 1 cana si 3 sferturi de faina
- 1 lingurita si jumatate praf de copt
- 1 lingurita si jumatate sare
- 3 sferturi cana de unt nesarat
- 2 cani si jumatate de zahar
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana gem de mure
- Jumatate de cana zahar pudra
Incalzeste cuptorul la 350 de grade. Apoi, amesteca faina cu praful de copt si sarea intr-un castron mare si pune-l deoparte. Intr-un alt bol, amesteca zaharul cu untul pana ce obtii o pasta fina. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa amesteci pana se incheaga aluatul.
Tapeteaza o tava pentru prajituri cu hartie pergament si aseaza pe ea bucati din aluat. Ai grija ca distanta dintre fursecuri sa fie de cativa centimetri, deoarece pe masura ce se coc, se vor mari.
Apoi, in mijlocul fiecarui fursec, cu ajutorul unei lingurite, pune gem de mure (sau orice alt gem care iti place), dupa care lasa-le sa se coaca timp de 15 minute.
La final, lasa fursecurile sa se raceasca, apoi presara zahar pudra peste ele.
Acum, cei mici il pot astepta pe Mos Craciun!