Desertul perfect : Inghetata de ciocolata
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Înghețare
- Calorii:
- 200
Cuprins
Caracteristici
O lingurita de inghetata de ciocolata inseamna, pentru multi dintre noi, gustul fericirii! Aroma intensa de cacao, textura cremoasa, aerata si gustul dulceag fac din acest desert unul de top. Incearca inghetata ciocolata. O sa te indragostesti.
Ingrediente pentru inghetata cu ciocolata:
- 1 L lapte
- 6 oua
- 35 g zahar
- 1 baton vanilie
- 50 g cacao
- 50 g ciocolata menaj
Mod de preparare:
- Pune laptele sa fiarba la foc mic, adauga zaharul si vanilia si lasa-le sa mai clocoteasca 2-3 minute. Separat, bate ouale intregi intr-un castron, dupa care toarna treptat laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu cu un tel sau cu mixerul.
- Strecoara toata compozitia si pune-o la racit intr-un vas cu apa rece, amestecand din cand in cand. Intre timp, dizolva cacaua in putina apa calda si incorporeaz-o usor in restul compozitiei.
- Cand s-a racit bine, adauga ciocolata de menaj tocata, dupa care pune crema de ciocolata intr-o casoleta si introdu-o la congelator.
- Si uite asa, foarte simplu, ai obtinut cea mai delicioasa inghetata de ciocolata! Mai pune mixul putin pe foc, avand grija sa nu dea in clocot.