Desertul perfect : Inghetata de ciocolata

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Înghețare
Calorii:
200
Luni, 13.08.2018

Cuprins

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 13.08.2018
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 13.08.2018
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 13.08.2018

Caracteristici

O lingurita de inghetata de ciocolata inseamna, pentru multi dintre noi, gustul fericirii! Aroma intensa de cacao, textura cremoasa, aerata si gustul dulceag fac din acest desert unul de top. Incearca inghetata ciocolata. O sa te indragostesti.

Ingrediente pentru inghetata cu ciocolata:

  • 1 L lapte
  • 6 oua
  • 35 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata menaj

Mod de preparare:

  1. Pune laptele sa fiarba la foc mic, adauga zaharul si vanilia si lasa-le sa mai clocoteasca 2-3 minute. Separat, bate ouale intregi intr-un castron, dupa care toarna treptat laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu cu un tel sau cu mixerul.
  2. Strecoara toata compozitia si pune-o la racit intr-un vas cu apa rece, amestecand din cand in cand. Intre timp, dizolva cacaua in putina apa calda si incorporeaz-o usor in restul compozitiei.
  3. Cand s-a racit bine, adauga ciocolata de menaj tocata, dupa care pune crema de ciocolata intr-o casoleta si introdu-o la congelator.
  4. Si uite asa, foarte simplu, ai obtinut cea mai delicioasa inghetata de ciocolata! Mai pune mixul putin pe foc, avand grija sa nu dea in clocot.
Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de inghetata esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe