Tort de cafea special pentru Dragobete

Joi, 23.02.2012

Cuprins

Iti propun pentru ziua de 24 februarie un tort special, in care gusturile de whisky, cafea si cappuccino se imbina exceptional, creand o aroma unica, perfecta. Iata mai jos reteta pentru tortul de cafea...

Tort de cafea special pentru Dragobete


Ingrediente:

Pentru blat: 4 oua, 4 linguri de zahar, esenta de vanilie, 4 linguri de faina, 100 g amidon, un plic de praf de copt

Pentru crema: 4 galbenusuri, 4 linguri de whisky, 4 linguri de zahar, 2 plicuri de cappuccino, un plic de gelatina, 500 ml frisca lichida, o cutie de branza Mascarpone, 2 lingurite de nes, zahar vanilat, boabe de cafea pentru decor.
 


Mod de preparare:

- se incinge cuptorul la treapta 3-4 (175 grade) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort
- se face blatul astfel: cele 4 oua se bat cu mixerul cu cele 4 linguri de zahar si vanilie
- amidonul, faina si praful de copt se amesteca
- se toarna amestecul de faina peste cel de oua si zahar si se amesteca bine
- compozitia se toarna in forma de tort si se coace timp de 20-25 de minute, pana capata o nuanta aurie, frumoasa
- cand este gata, blatul se scoate din forma de tort si se lasa la racit, apoi se taie in 2 sau 3 felii pe orizontala, dupa cat de mare ti-a iesit
- se pregateste o oala cu apa si alta oala in care se pun galbenusurile, cele 4 linguri de whisky si zaharul si se amesteca in bain-marie. Se adauga un plic de cappucciono si se lasa la racit
- gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata pe foc (nu fiarta, ca isi pierde proprietatile!) se adauga in compozitia de mai sus
- se mai pune in crema de cafea si branza Mascarpone si frisca lichida, batuta in prealabil cu mixerul, dupa instructiunile de pe cutie
 


- pentru siropul ce va inmuia blatul poti fierbe putina apa, cu nes, zahar vanilat si whisky
- prima parte din blat se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu amestecul din apa, nes si whisky si apoi se toarna deasupra o parte din crema
- se aseaza al doilea blat si se insiropeaza, apoi se pune restul de crema (daca ai taiat blatul in 3 il poti pune deasupra pe cel de-al treilea)
- se lasa tortul minimum 8 ore la frigider
- se orneaza cu frisca, nes, cafea macinata sau boabe de cafea.

Se serveste bine racit, alaturi de o sampanie clasica, fara arome.
 
 
 
Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 23.02.2012
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Mona (anonim)
25 februarie 2012 18:06

sunteti groaznici cand luati poze aiurea de pe net si le asociati retetelor, macar daca ar fi aratat la fel pozele sa ne convingeti ca a fost incercata reteta si ca din gramajele respective chiar rezulta ceva,iar a2a poza e un tiramisu clar nu e un tort cu blat facut in casa

Rodica
24 februarie 2012 16:04

Pe langa faptul ca arata fff. bine, cred ca e foarte fin si gustos ! Yamiiiiiiii !

Ne găsești pe