Cordon bleu
"Cordon bleu" este unul din preferatele mele. Stiu ca exista mai multe posibilitati de a-l gati - prajit, la cuptor, in aluat, cu sos de ciuperci, fara sos -, insa eu prefer varianta cea mai raspandita, mai rapida si, de ce nu, mai usor de facut. Alaturi de cartofi taranesti sau prajiti si de o salata de primavara, poate deveni o masa copioasa, care sa te faca sa mai uiti de gandurile negre de peste zi. Nu trebuie sa va faceti griji nici pentru resturile de piept de pui ramase. Folosind aceleasi ingredinete, din ele pot iesi niste "degetele" sau snitele minunate. E timpul sa las palavrageala si sa trecem la fapte.
Ingrediente:
2 piepti de pui potriviti (1-1,2 Kg)
100g cascaval afumat
4 felii mari sunca de porc/pui
3 oua
Faina
Pesmet
Sare
Mod de preparare:
- Pieptul de pui il spalam si curatam, apoi il taiem in jumatati.
- Fiecare jumatate se feliaza, apoi se bate cu ciocanul de snitele. Puteti condimenta carnea cu putina sare si piper, in cazul in care doriti.
-Pe mijlocul pieptului de pui se pune o felie de sunca si cateva de cascaval.
-Rulam carnea, apoi o fixam cu ajutorul catorva scobitori ca sa nu se desfaca (daca este cazul).Batem ouale cu o lingurita rasa de sare si cu o lingura de faina.
-Batem ouale cu o lingurita rasa de sare si cu o lingura de faina.
-Ruloul de carne se da prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Se pune la prajit in ulei incins.
Pofta mare!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro .