Nelipsita de la masa festiva: Friptura de porc!

Vineri, 02.04.2010

Cuprins

Cel mai intalnit preparat la o masa este, fara indoiala, friptura. Mai mult, cand e vorba de o masa festiva, friptura de porc este aproape nelipsita. Prepara o friptura care iti va cuceri musafirii!

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Vineri, 02.04.2010

Friptura de porc frageda si savuroasa!

Ingrediente necesare pentru 6 portii de friptura porc :

1 kg carne de porc
1 ceapa
3 fire ceapa verde
1 morcov
3 linguri de bulion
500 ml apa
8 catei de usturoi
5 linguri de ulei de masline
sare
piper
boia
cimbru
rozmarin


Cum prepari o friptura de porc?


Pasul 1:
Carnea de porc se unge cu ulei si se pune intr-o tava (e bine sa ungi cu ulei si tava inainte sa pui carnea). Carnea se impaneaza cu 4 catei de usturoi si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust!

Pasul 2:
In tava pui toate legumele taiate (ceapa si morcovul). Restul usturoiului il pisezi. Intr-un castron pui apa cu usturoiul pisat, cu cimbru, boia si rozmarin si cu bulionul.

Pasul 3:
Acest sos se pune peste carne. Tava se baga la cuptorul deja incalzit si se tine la foc mic. Se lasa pana carnea e rumenita - cam o ora (verifica sa fie facuta si in interior). In acest timp mai intoarce-o si stropeste-o cu sosul din tava!

Friptura de porc este un preparat delicios. Garniseste aceasta friptura cu legume sau piure de cartofi. Serveste-o calda dar stropita cu sosul din tava!

Aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul si celor mai pretentiosi invitati! Incearca acum aceasta friptura de porc!

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
simona (anonim)
1 octombrie 2010 15:03

stiu ca e buna .

Ne găsești pe