Delecteaza-te cu o rafinata friptura la tava cu rozmarin

Joi, 08.04.2010

Cuprins

O friptura la tava nu trebuie sa fie deloc plictisitoare! Cu un strop de arome si multa imaginatie, o banala friptura de porc devine un festin rafinat, presarat cu rozmarin si arome simple... o combinatie deloc agresiva de arome complementare pentru a-ti rasfata delicat papilele gustative.

Vezi si

Friptura la tava cu rozmarin


Ingrediente:

2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt
4 catei de usturoi, zdrobiti
o jumatate de kg de file de porc fara grasime
jumatate de lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper negru
ulei de gatit

Preparare:

Incinge cuptorul.

Amesteca rozmarinul cu usturoi. Fa cateva taieturi adanci de 1 cm in carne de porc si pune cam jumatate din amestecul de rozmarin si usturoi in fiecare dintre buzunarele. Freaca friptura cu restul de amestec de rozmarin; presara cu sare si piper. Pune carnea pe o tava de copt unsa cu ulei.

Gateste la foc mediu timp de 20 de minute sau pana cand carnea devine usor rozalie - sau cat de patrunsa o doresti. Lasa sa stea timp de 5 minute, apoi feliaza cu grija.

Cu o asemenea friptura la tava, care emana caldura, savoare si rafinament, fireste, sfatul meu ramane acelasi: nu uita de vinul bun si atmosfera romantica!

Articolul urmator »
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025
Incepe quiz
Ce tip de partener ești în funcție de zodie?