Cartofi copti cu paprika si lamaie
Ai vrea sa incerci ceva nou in materie de retete, dar esti in pana de idei? Iti prezentam o reteta simpla, de cartofi copti cu paprika si lamaie, care se prepara rapid si fara batai de cap. Pot fi serviti fie ca fel principal, fie alaturi de friptura de pui.
Ingrediente
- 1.5 kg cartofi mici
- O lingura si jumatate ulei de masline
- 30 g unt
- 1 lingura de sare
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 1 lingurita paprika
Pune cartofii intregi in apa clocotita si lasa-i sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand devin moi. Separat, intr-o tigaie, lasa uleiul la incins dupa care, topeste untul.
Adauga cartofii in tigaie si amesteca usor asigurandu-te ca untul si uleiul sunt complet absorbite. Cu ajutorul unei furculite, preseaza usor cartofii, dupa care, lasa-i sa se coaca in cuptorul incins la 200 grade, pana vor capata o culoare maronie.
Intr-un bol, amesteca sarea, coaja de lamaie si paprika, dupa care presara amestecul peste cartofi. Lasa-i la cuptor pentru alte 15 minute, dupa care ii poti servi impreuna cu cei drag.
Iata o reteta savuroasa, de care in mod sigur te vei indragosti!
Foto: Taste.com