Cele mai bune garnituri pentru friptura de miel

Miercuri, 01.04.2015

Cuprins

Friptura de miel este preparatul-vedeta de pe masa de Paste, astfel ca totul trebuie sa fie perfect pana la ultimul detaliu. De la modul in care o aranjezi pe platou pana la condimentele folosite, de la garnitura pana la vinul servit, totul trebuie sa se combine armonios. Noi venim in sprijinul tau si iti oferim 3 idei de garnitura pentru friptura de miel care iti vor asigura succesul de sarbatorile pascale.

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 01.04.2015
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 01.04.2015
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 01.04.2015

Garnitura pentru friptura de miel: top 3 retete

3. Garnitura de cartofi aromati

Daca esti adepta preparatelor culinare clasice, aceasta garnitura pentru friptura de miel este ideala pentru tine.

Ingrediente: 1.5 kg de cartofi, doua capatani de usturoi, rozmarin, cimbru, ulei, sare, piper.

Preparare

Pregateste cartofii (curata-i de coaja, dar nu-i taia) si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Prepara un amestec format din cimbru, rozmarin, usturoi pisat, ulei, sare si piper, apoi toarna-l peste ei. Introdu tava in cuptor timp de 30-40 de minute, apoi verifica daca legumele s-au inmuiat. Serveste alaturi de friptura de miel si vin.

2. Garnitura cu migdale, branza feta si menta

Vrei sa iti rasfeti papilele gustative cu o garnitura deosebita? Atunci incearca aceasta reteta cu note grecesti.

Ingrediente: 3 sferturi de cana de migdale maruntite, o jumatate de cana de curmale taiate, 100 g de branza feta, doua linguri de frunze de menta taiate marunt, piper proaspat macinat, ulei de masline.

Preparare

Amesteca toate ingredientele intr-un bol, apoi pune-le peste friptura de miel aflata la cuptor, la 200 de grade Celsius, in ultimele 6 minute.

Pentru ca preparatul sa iasa divin, poti sa pregatesti un dressing care sa complimenteze aromele. Ai nevoie doar de suc de portocale, miere, cateva frunze de coriandru si putin ulei de masline. Amesteca-le pe toate si toarna in fiecare farfurie cateva lingurite.

1. Garnitura cu mazare, masline si ceapa

Usor de pregatit si gustoasa, aceasta garnitura pentru friptura de miel iti va asigura garantat succesul la festinul organizat de Paste.

Ingrediente: 150 g de mazare congelata, cateva cepe, 20-30 de masline, doi catei de usturoi, 150 ml de vin sec, ulei, sare, piper.

Preparare

Tine friptura de miel 20 de minute la cuptor, apoi toarna peste carne jumatate din cantitatea de vin indicata. Lasa sa treaca inca 20 de minute, apoi adauga vinul ramas, maslinele si ceapa. Acopera tava cu folie de aluminiu si lasa preparatul in cuptor. Intre timp, pune mazarea sa fiarba in putina apa. Acopera recipientul cu capac si lasa compozitia la foc mic timp de 10 minute. Adauga usturoiul pisat, sare si piper, amestecand bine preparatul. Pune mazarea peste restul preparatului si mai tine-l putin in cuptor.

Alege reteta preferata de garnitura pentru friptura de miel si impresioneaza-i pe cei dragi cu un preparat festiv deosebit prin gust, aroma si aspect.

AICI gasesti un meniu complet pentru Pasti.

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe