Un ghiveci de legume marocan pentru o masa exotica si picanta!

Joi, 25.03.2010

Cuprins

Marocul este una dintre perlele Africii, fosta colonie a Frantei care cinsteste cu succes, prin bucataria sa, gastronomia fraceza. Un bun exemplu in acest sens este un ghiveci de legume care te va surprinde prin bogatia de arome.

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 25.03.2010

Ghiveci de legume marocan

 

Ingrediente:

2 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
o lingurita de coriandru macinat
o lingurita de chimen macinat
jumatate de lingurita de piper cayenne
un sfert de lingurita de scrotisoara macinata
5 cani de apa
un cubulet de concentrat de pui (optional)
4 morcovi, curatati si taiati in felii
2 cani si jumatate de vanata curatata si taiata in cubulete


 
2 cani si jumatate de dovlecei curatati si taiati in cubulete
2 cani de bucatele de conopida
o cana de ceapa tocata
2 cani de rosii tocate/bulion
3/4 de cana de stafide/coacaze
1 cana de migdale prajite maruntite
jumatate de lingura de sare

Preparare:

1. Toarna uleiul de masline intr-o tigaie la o flacara medie. Adauga usturoiul si condimentele si gateste, amestecand pana cand se imbina aromele, 1-2 minute, fara sa zdrobesti usturoiul. Pune amestecul intr-o oala.

2. Adauga apa, cubuletul de supa, morcovii, dovleceii, vanata, conopida, ceapa, rosiile tocate sau bulionul, coacazele/stafidele, migdalele si sarea si amesteca bine.

3. Acopera oala si lasa sa dea in clocot pana cand legumele s-au inmuiat si aromele s-au combinat - cam 30-45 de minute. Va fi delicios!


Marocul este tara unor vise exotice, unei vestimentatii bogate si misterioase si a unor experiente culinare uimitoare! Gastronomia franceza se imbina uimitor cu influentele berbere si cu cele islamice in acest ghiveci de legume pentru a da nastere unor retete la fel de savuroase ca proverbialele apusuri de soare africane. 
Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe