Alabama Souffle - un mic dejun sofisticat

Luni, 27.02.2012

Alabama Souffle este un mic dejun sofisticat, cu oua, paine si carnaciori de casa sau din comert (poti folosi si sunca de curcan, pentru o varianta mai light). Se prepara usor si este delicios, insa va trebui sa urmezi pas cu pas reteta prezentata mai jos. Afla cum poti sa prepari un mic dejun minunat pentru diminetile reci de iarna: 


Ingrediente (pentru 3 persoane):

- 3 carnaciori de casa/ 150 g sunca de curcan
- 6 oua
- 2 cescute cu lapte (300 ml)
- sare, piper
- o lingurita cu mustar
- 6 felii de paine alba sau integrala, taiate cubulete
- o cescuta cascaval ras sau mozarella
 


Mod de preparare:

- carnaciorii sau sunca se trag 2-3 minute intr-o tigaie neaderenta si se lasa la racit
- intr-un bol mai mare se bat ouale, apoi se adauga laptele, sarea, piperul si mustarul si se amesteca bine
- se pun cuburile de paine in acest amestec si se agita vasul, pana ce painea a fost complet acoperita
- se adauga in vas carnaciorii/sunca si branza/cascavalul, amestecand bine
- vasul se lasa la frigider pana a doua zi dimineata (sau minimum 3 ore)
- a doua zi, amestecul se pune intr-o tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt sau cu unt
- souffle-ul se coace la foc mediu (350 grade - treapta 5) timp de 45 de minute sau pana devine maroniu pe deaspura
- compozitia trebuie sa se lege bine si sa arate ca o prajitura/paine
 


- Alabama Souffle se poate pregati si in castronele speciale pentru souffle, pe portii si arata excelent!
- acest mic dejun merge excelent cu un suc de portocale sau un ceai cald.

 
Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 27.02.2012
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 27.02.2012
Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Incepe quiz
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe