Frittata Mexicana (omleta mexicana)
Luni, 20.02.2012
Astazi iti propunem un mic-dejun rapid, satios si plin de savoare mexicana. Inspirata din bucataria spaniola, reteta de mai jos a fost adoptata de mexicani cu mult timp in urma, iar acum se serveste atat in marile hoteluri, cat si in barurile obisnuite. Acest mic-dejun consta intr-o omleta speciala, cu legume, sunca si multe condimente.
Ingrediente (6 portii):
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 6 cartofi mijlocii/mari taiati cubulete
- 200 g sunca de curcan taiata cubulete mici
- 8 albusuri
- 2 oua intregi
- o ceapa medie taiata marunt
- 100 g cascaval taiat cubulete (optional!)
- 1/2 ceasca de lapte degresat
- un ardei rosu taiat marunt
- oregano, sare, piper, coriandru
Mod de preparare:
- incalzeste pe foc mediu o tigaie neaderenta, adauga uleiul si apoi, cand este fierbinte, cartofii taiati cubulete
- prajeste cartofii pana devin aurii
- adauga ceapa si sunca si lasa-le inca 2-3 minute, pana ceapa devine transparenta, iar sunca este crocanta
- adauga ardeiul rosu si amesteca bine
- intr-un bol separat amesteca albusurile, ouale intregi, branza (rasa sau cubulete), sarea, piperul si oregano
- amestecul de cartofi, sunca, ceapa si ardei se rastoarna cu grija in bolul cu oua si se amesteca bine
- aceasta compozitie se pune din nou in tigaia neaderenta si se prajeste omleta pana devine aurie
- se intoarce si se mai lasa 2-3 minute
- aceasta Frittata Mexicana se poate gati si la cuptor, timp de 10 minute, pana cand se topeste branza
- Frittata se taie felii si se serveste cu sos slasa si patrunjel proaspat, calda sau rece
- se poate prapara si cu chorizo, carnatii spanioli clasici, pentru o nota autentica.