Incearca o mancare de orez cu carne

Joi, 18.03.2010

Cuprins

Mancarea de orez cu carne sau pilaful se prepara foarte usor si este foarte gustoasa. Daca nu stii cum sa o pregatesti sau crezi ca nu iti iese foarte bine, eu am reteta perfecta pentru tine, care nu poate da gres.

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 18.03.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Joi, 18.03.2010
   

Ingrediente mancare orez:

400 g carne
150 g orez
750 ml supa de carne
o lingurita ceapa rasa
ulei
frunze de patrunjel
telina
sare

 

Mod de preparare:

Fierbi carnea in supa. Cureti orezul de impuritati, il speli in sita, il scurgi si il pui la calit pentru 2 minute cu ceapa, intr-o cratita cu 2 linguri de ulei. Amesteci mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi il stingi cu supa de carne cantarita si o lingurita cu varf de vegeta pentru gust mai bun. Acum completezi cu sare, pana ajungi la gustul dorit. Se fierbe acoperit, la foc mic, sau la cuptor, tot acoperit, timp de 20 de minute. Cat inca nu a scazut complet lichidul, adaugi carnea fiarta din supa, taiata in bucati si frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Pentru aroma, pui 2 - 3 morcovi fierti in supa. Cand orezul s-a fiert (bob intreg, neterciuit), tragi cratita  la o parte. Chiar daca a mai ramas putin lichid, acesta va fi absorbit in cateva minute.

 

Acum, mancarea de orez este gata si o poti servi cu ardei copti, salate de cruditati, sau ca fel doi cu muraturi.

 

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (21 vizite)