Meniu vegetarian: Mancarica de ardei copti!
Cuprins
Ai vrea sa gatesti ceva nou, usor si gustos? Diva Hair te provoaca sa gatesti o reteta vegetariana savuroasa: mancarica de ardei copti. Urmeaza acum pasii propusi de noi si vei avea parte de o masa delicioasa.
Preparat vegetarian: Mancarica de ardei copti
Ingrediente pentru mancarica de ardei copti:
1 kg ardei (de preferat capia) |
Pasul 1:
Ardeii se pun la copt fie in cuptor intr-o tava, fie pe aragaz pe o tabla. Cand ardeii sunt rumeniti pe toate partiile se pun intr-un castron si se acopera cu staniol. Se lasa la racit 30 de minute. Ardeii se curata de coaja rumenita, de seminte si de cotoare. Dupa, ardeii se sareaza si se taie fasii.
Pasul 2:
In acest timp, intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa. Peste se adauga bulionul si usturoi pisat si se amesteca bine (sau rosiile date prin razatoare). Adauga acum ardeii copti si acopera cu apa. Lasa-i la foc mic timp de 20 de minute pana sosul scade.
Pasul 3:
La sfarsit se adauga condimentele (sare, piper, boia si cimbru) si patrunjel proaspat tocat. Aceasta mancare e delicioasa si iti recomand sa o servesti cu mamaliguta si usturoi.
Mancarica de ardei copti cu carne
Daca familia ta prefera mancarea cu carne sa stii ca aceasta reteta se poate adapta foarte usor. Poti adauga la mancarica de ardei copti orice fel de carne.Totusi, carnea de pasare se potriveste cel mai bine. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa adaugi carnea in ulei inainte de a cali ceapa. In rest, reteta este la fel ca cea vegeteriana. |
Bucura-te alaturi de cei dragi de o mancarica de ardei copti delicioasa!