Mic-dejun exotic: Hawaiian French Toast
Ingrediente (4 portii):
- 2 oua
- o ceasca mica lapte (150 ml)
- 8 felii din painea ta preferata (noi iti recomandam painea integrala sau cea cu seminte sau nuci)
- 2 linguri de unt moale
- 2 linguri de zahar (brun)
- 2 linguri zeama de portocale
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 2 linguri pline de cocos ras
Mod de preparare:
- intr-un bol mediu amesteca ouale cu laptele
- in alt bol amesteca jumatate din cantitatea de unt topit, zaharul, zeama de portocale, coaja de portocale rasa si cocosul
- pregateste o tava pentru cuptor si unge-o cu restul de unt
- feliile de paine se trec prin bolul cu lapte si ou, pe ambele parti si se aseaza in tava pentru cuptor
- se lasa la cuptor timp de 5 minute, pana devin maro-aurii la capete
- feliile de paine se intorc si se toarna peste ele amestecul de unt, portocala si cocos
- se mai lasa la cuptor timp de 4 minute, pana se fac maronii la suprafata
- sucul de portocale si cocosul se imbina armonios cu painea si laptele dand savoare hawaiiana preparatului
- acest mic dejun merge perfect cu un pahar de suc de portocale, dar si cu fructe proaspete sau congelate!