Mic-dejun mexican: Vegetarian Enchiladas
Luni, 12.03.2012
Cuprins
Enchilada spaniola sau mexicana este de fapt o tortilla din faina de porumb, umpluta cu diverse legume/carne si "stropita" din belsug cu sos picant. Insa o enchilada lacto-ovo-vegetariana iti asigura un mic dejun sanatos, este usor de preparat si gustoasa, iar proteinele necesare sunt asigurate din oua. Haide sa vedem cum preparam o Enchilada vegetariana!
Vegetarian Enchiladas
Ingrediente (8 portii):
- 8 oua
- 1 ardei iute (fara seminte)
- 2 fire de ceapa verde sau o ceapa uscata
- 2-3 rosii
- 2 ardei verzi
- sos enchilada sau sos de rosii
- 100 g branza mozarella
- 8 tortillas de porumb (sau lipii din comert)
- sare si piper
- o lingura de unt
- patrunjel
Mod de preparare:
- incalzeste cuptorul la 350 de grade sau la treapta a 5-a
- unge cu putin ulei sau unt o caserola din stilca, speciala pentru cuptor (sau o tigaie)
- topeste untul si caleste ardeiul iute si ardeii verzi taiati felii, pana se inmoaie putin
- separat bate ouale cu putina sare, adauga ceapa verde (daca folosesti ceapa uscata, aceasta se pune in tigaie cu ardeii verzi), putin sos iute (dupa gust) si amesteca bine
- toarna mixul de oua peste ardeii din tigaie, amesteca si lasa omleta pe foc pana capata o nuanta frumoasa, aurie
- pe fiecare tortilla se pune putina mozarella, se adauga 2-3 linguri din amestecaul de oua si ardei, se pun cateva felii de rosii si patrunjel proaspat
- tortillas se ruleaza si se aseaza frumos in caserola din sticla sau in tava pentru cuptor
- pe deaspura se presara branza rasa si sos enchilada si putin piper
- se lasa la cuptor timp de 15 minute la 350 de grade sau la treapta a 5-a
Vegetarian Enchiladas se servesc calde, cu smantana, salsa, guacamole sau cu o salata de verdeturi proaspete. Este un mic dejun sanatos si rapid si poate fi preparat de oricine.