Stufat de miel traditional cu spanac

Miercuri, 08.04.2015

Cuprins

Masa de Paste nu poate fi completa fara deliciosul stufat de miel traditional, o mancare pentru a carei pregatire nu trebuie sa sacrifici mult timp. Mai mult decat atat, nu este necesar nici sa fii inzestrata cu un talent culinar iesit din comun pentru a reusi sa prepari acest stufat.

Iata, asadar, o reteta simpla, dar gustoasa de stufat de miel traditional!

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 08.04.2015
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 08.04.2015

Ingrediente pentru stufatul de miel traditional

- 1 kg de carne de miel;

- ½ kg de spanac;

- 2 legaturi de usturoi verde;

- 2 legaturi de ceapa verde;

- o ceapa uscata;

- o legatura de patrunjel;

- o legatura de marar;

- 50 g de bulion

- o lingura de faina;

- 100 ml de vin alb;

- ulei;

- sare si piper.

Cum se prepara stufatul de miel traditional

Pentru inceput, spala bine spanacul, opareste-l, apoi pune-l intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge. Spala carnea de miel, portioneaz-o si pune-o la inabusit in ulei. Dupa ce s-a rumenit, scoate carnea si pune-o pe o farfurie.

Taie marunt ceapa uscata si caleste-o in aceeasi tigaie in care a fost inabusita si carnea de miel. Adauga faina si bulionul si stinge cu apa sau cu supa. Lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care adauga carnea de miel, ceapa verde si usturoiul verde tocate. Toate aceste ingrediente trebuie sa fiarba, la foc mediu, inca 30 de minute, la finalul carora poti adauga in tigaie spanacul oparit, vinul alb, mararul, patrunjelul, sarea si piperul. Stufatul de miel traditional cu spanac se mai lasa la fiert, la foc mic, aproximativ 15-20 de minute. Se serveste cald, alaturi de un vin rosu.

Pofta buna!

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe