Taco cu brie si carne de vita

Joi, 30.08.2012

Un secret in arta culinara consta in reinterpretarea retetelor traditionale. Afla cum poti prepara taco delicios, cu brie si carne de vita!

  INGREDIENTE:
1 cutie de taco shells, 1/2 de kg carne de vita,
1 ardei rosu, 1 ceapa medie, 1 ardei mic iute,
2 rosii, 1 pahar de iaurt gras sau smantana, 2 catei de usturoi,
3 linguri de mustar Dijon, 2 linguri de ulei de masline,
oregano, sare, piper,
boia dulce si iute, 1 pahar de vin alb

                      

MOD DE PREPARARE:

Evita sa prajesti carnea in tigaie. Prepar-o, in schimb, intr-un vas de sticla termorezistent, adaugand un amestec de  ceapa, ardeii rosii, boia, 2 linguri de ulei de masline, paharul de vin, sare, piper. Vasul va fi lasat timp de 50-60 minute, in cuptorul preincalzit la 230 grade Celsius.

Branza brie va fi taiata in feliute, indepartand partea alba, pentru a-i permite sa se topeasca uniform in cuptor.  Rosiile vor fi tocate in cubulete mici. Prepara sosul de iaurt, amestecand in robot iaurtul, usturoiul, mustarul si oregano si am amestecat bine. Simplu si sanatos! 

Fiecare taco shell va fi umplut cu putina carne de vita, apoi vor fi asezate intr-un alt vas termorezistent, dreptunghiular, astfel incat sa poata sa stea drepte. Peste carnea de vita, aseaza feliutele de branza brie. Tava va fi bagata la cuptorul preincalzit pentru 5-7 minute, pana ce taco shells-urile devin aurii. 

Scoate cate un taco din tava si pune in el rosii cuburi si sosul de iaurt.

Iata un pranz delicios pentru week-end sau o cina grozava intre prieteni! 

POFTA BUNA!  

Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.ro.
 

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Cât de atrăgător este spiritul tău?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe