Muraturi speciale: Incearca ciuperci murate

Vineri, 14.05.2010

Cuprins

De ce sa nu ne bucuram in orice anotimp de ce avem pofta? Poti gusta in anotimpul geros si niste ciuperci delicioase, deoarece ai fost o gospodina desavarsita si ti-ai pregatit camara din timp, punand chiar si ciuperci la murat. Iata reteta:

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 14.05.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 14.05.2010

Ciuperci murate

Ingrediente:
- ½ kg ciuperci
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 200 ml otet sherry
- 150 ml otet de masline
- 200 ml apa
- Sare
- Boabe de piper
- Frunze de dafin

Care este reteta ciupercilor murate?

Tai ciupercile in bucati mai mari. Apoi pui uleiul de masline intr-o tigaie in care prajesti cateii de usturoi, ceapa taiata rondele si mocovul in felii subtiri, la foc mic. Adaugi si ciupercile si condimentele. Lasa-le sa se prajeasca pana cand scad si sunt moi.

Iei tigaia de pe foc si pui compozitia intr-un vas cu apa si otet si lasi cel putin 2 zile la marinat, inainte sa consumi ciupercile.

Aceste ciuperci murate sunt perfecte in compania unei fripturi sau pentru a fi intinse pe o felie de paine.

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
grety (anonim)
16 noiembrie 2012 21:09

Otet de masline?

Ne găsești pe