Gusto divino: Canelloni cu carne

Marţi, 18.05.2010

Cuprins

Canelloni sunt niste paste italienesti, cilindrice care se pregatesc cu diverse umpluturi de carne sau legume.
Daca vrei sa pregatesti ceva care sa-ti lase invitatii cu gura cascata sau sa-ti bucure familia cu un gust italienesc extrem de rafinat e timpul sa inveti sa gatesti canelloni cu carne.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 18.05.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Marţi, 18.05.2010

Canelloni - savoarea italieneasca

Ingrediente necesare pentru canelloni:
300 gr paste canelloni
2 cepe
500 gr carne tocata (porc si vita)
2 oua
100 gr cascaval
50 ml vin alb sec sau demi sec
6 linguri ulei de masline
sare
piper
busuioc

Pentru sosul Bechamel:
o lingura de faina
500 ml lapte
40 gr unt
sare

Cum prepari canelloni cu carne?

Pasul 1:
Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare si o lingura de ulei de masline. Cand apa incepe sa fiarba se pun canelloni si se lasa cam 2 minute. Aceste paste se umfla repede. Cand sunt gata se scot din apa cu o paleta si se pun intr-un castron cu apa rece cat sa le acopere.
Pasul 2:
Canelloni se lasa in apa rece cam 10 minute si se scot la scurs.
Pasul 3:
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Peste se pune carnea si se amesteca timp de 3 minute. Totul se stinge cu vin alb (se poate inlocui cu apa). Se lasa carnea pe foc pana cand apa scade.
Pasul 4:
Carnea calita se lasa la racit. Acum ea se amesteca cu cascavalul ras (ideal e parmezanul), cu ouale crude, cu sare, piper si busuioc.
Pasul 5:
Cu aceasta compozitie vei umple fiecare pasta canelloni. Eu ma ajut de obicei de coada unei linguri cu care imping bine compozitia.

Pasul 6 :
Se ia o tava care se unge cu putin ulei de masline si se aseaza canelloni. Deasupra se toarna un sos Bechamel si 100 ml sos de rosii. Acum tava o vei baga la cuptor acoperita de o folie de staniol. Dupa 10 minute vei scoate folia si vei mai lasa canelloni la cuptor pana se vor rumeni (cam 15 minute).

Cand preparatul se scoate din cuptor se lasa cam 10 minute sa se odihneasca apoi canelloni cu carne se vor servi calde.

Tips pentru un sos Bechamel:

Untul se pune la topit intr-o cratita. Se adauga lingura de faina si se amesteca continuu timp de un minut. Se stinge cu lapte fierbinte si se amesteca bine ca sa nu aiba cocoloase. La sfarsit se sareaza, dupa gust.

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Cât de atrăgător este spiritul tău?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe