Usor si sanatos: o reteta de spaghete cu carne!
Cuprins
Da, stiu, ai incercat toate retetele posibile de paste bologneze, carbonara sau alte clasice variante de spaghete cu carne. Dar ai incercat aceasta varianta de reteta de spaghete cu carne de porc? Suna cam neobisnuit, dar te asigur ca aceasta reteta simpla nu e cu nimic mai prejos decat faimoasele delicii italienesti!
Spaghete cu carne de porc
Ingrediente:
- 225-300 g de carne de porc, preferabil muschi
- 2 linguri de ulei de masline
- 200 g de spaghete (poti folosi varianta de dieta)
- un borcan de sos picant pentru paste, cu ardei iute si rosii
- 4 cepe verzi, tocate
- coriandru sau frunze de patrunjel pentru garnitura
Preparare:
1. Gateste spaghetele asa cum este sugerat pe ambalaj, intr-un vas mare plin cu apa sarata si o lingura de ulei de masline. Amesteca din cand in cand.
2. Curata carnea de orice urma de grasime si tai-o in felii de 2.5 cm grosime.
3. Incalzeste restul de ulei de masline intr-o tigaie la foc mare, adauga carnea de porc bucata cu bucata si las-o sa capete o culoare maronie pe ambele parti, timp de 2-3 minute. Adauga ceapa verde si mai prajeste inca 3-4 minute.
4. Adauga sosul picant peste carne si incalzeste-l bine impreuna cu carnea; aromele se vor imbina si se vor intrepatrunde.
4. Scurge pastele, pune-le intr-un bol, adauga sosu si carne din belsug si orneaza cu patrunjel sau coriandru. Simplu!
Dupa cum ai observat, aceste spaghete cu carne nu sunt doar usor de preparat ci si usor de ...digerat! Ingrediente simple si usor gatite combinate ideal...asa ca de ce sa nu te bucuri de paste chiar si ca parte a unui regim mai sanatos de viata?