Spaghete cu legume per un delice de...primavera!

Miercuri, 19.05.2010

Cuprins

Un pic de italiana nu poate face rau! Asa cum nicio masa fara carne nu poate decat sa te faca sa te simti mai usoara! Astazi, spaghete cu legume! Sau spaghete Primavera pentru cunoscatori. Binecunoscutele arome italienesti te poarta, usor si delicat, pe tarmul Mediteranei sau in inima unui satuc corsican, ca sa te invete sa apreciezi adevarata valoare a unui deliciu de primavara!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 19.05.2010
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 19.05.2010

Spaghete cu legume

Ingrediente:

- o vanata medie (cam 400-500 g), curatata si taiata in cubulete
- sare de masa pentru asezonarea vinetei
- cam 400 g de spaghete
- 250 g de fasole verde
- o "capatana" de broccoli, taiata in bucatele
- un sfert de cana de ulei de masline
- un dovlecel de dimensiuni medii, taiat in sferturi de-a lungul lungimii si feliat
- un ardei rosu, taiat in jumatate si apoi feliat subtire
- un ardei galben, taiat in jumatate si apoi feliat subtire
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 cani de sos de rosii
- jumatate de cana de apa sau supa de legume
- piper negru proaspat macinat
- parmezan ras

Preparare:

1. Pune jumatate din vanata intr-o strecuratoare, presara cu sare, adauga restul de vanata si presara sare din nou. Lasa sita sa stea 10 minute in chiuveta, pentru a indeparta gustul amarui al vinetei (vei clati sarea mai tarziu).

2. Intr-un vas adanc, da in clocot apa cu sare, adauga spaghetele si gateste-le conform instructiunilor de pe ambalaj, amestecand des, pana cand sunt gatite "al dente".

3. Cat timp apa isi atinge punctul de fierbere, prepara sosul: intr-o tigaie, da o cana de apa in clcot. Adauga fasolea verde si broccoli, acopera si lasa sa se gateasca la foc mediu pana cand se inmoaie, cam 6 minute. Scurge legumele si clateste-le cu apa rece ca sa ramana verzi.

4. Clateste vanata cu multa apa rece si apoi las-o sa se scurga pe un prosop de hartie. Pune 3 linguri de ulei intr-o alta tigaie si pune la foc mediu spre ridicat. Adauga vanata si gateste, amestecand des, pana cand capata o culoare aurie - cam 3 minute. Adauga ultima lingura de ulei, dovleceii, ardeii si usturoiul si mai gateste, amestecand, timp de 3 minute. Adauga sosul de rosii si apa, apoi lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa si legumele s-au inmuiat - cam 5 minute. Adauga si fasolea verde si broccoli si incalzeste-le impreuna.

5. Scurge pastele si pune-le intr-un bol mare, impreuna cu sosul de legume, piper negru macinat si parmezan. Amesteca bine pentru ca toate aromele sa se imbine si apoi savureaza aceste spaghete cu legume.

Usoare, delicioase si atat de aromate, inconfundabilele spaghete cu legume te vor face sa tanjesti mai degraba dupa un apus si un vin perfect, decat dupa...carne!

Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024

Ne găsești pe