Rețetă de cafea cu ou: prepar-o așa pentru un efect wow!
- Timp de gătire:
- 5-10 minute
- Porții:
- 1-2 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
Cuprins
Caracteristici
Dacă ești o băutoare împătimită de cafea, înseamnă că adori să încerci toate sortimentele din lume și să savurezi aroma inconfundabilă în diferite tipuri de băuturi. Astăzi avem pentru tine o idee de preparare a cafelei pe care mai mult ca sigur nu ai încercat-o până acum: rețetă de cafea cu ou!
Rețeta de origine austriacă te va cuceri iremediabil!
Rețetă de cafea cu ou
De la cafea cu lapte până la cele mai sofisticare amestecuri de siropuri, frișcă, arome și cafea, există numeroase sortimente pe care trebuie să le încerci dacă vrei să te declari o cunoscătoare a acestei licori minunate. În Austria, poți să dai de o rețetă care ți se va părea ciudată la început, dar care te va cuceri rapid cu gustul minunat: cafea cu ou și miere.
Cafeaua cu ou seamănă mult cu lichiorul de ou pe care îl prepari de sărbători și se face foarte ușor. Există două variante prin care poți prepara cafea cu ou:
1. Prepară o cafea tare, la ibric sau la cafetieră. Sparge un ou, separă gălbenușul de albuș și păstrează-l doar pe primul. Adaugă mierea peste gălbenuș, amestecă bine, apoi toarnă cafeaua fierbinte peste, continuând să amesteci până obții o cafea spumoasă.
2. În loc de gălbenușuri, poți să folosești albușurile. Bate un albuș (sau mai multe, în funcție de numărul de cafele) spumă tare, adaugă zahărul, apoi toarnă cafeaua fierbinte peste și continuă să amesteci până se îmbină straturile.
Rețeta de cafea cu ou este delicioasă, însă nu uita niciodată ca produsele care conțin ouă crude pot provoca toxiinfecții alimentare, așa că asigură-te că îți cumperi ouăle dintr-o sursă sigură.
Descoperă și cinci greșeli pe care le faci când îți prepari cafeaua și ce să îți pui în cafea ca să slăbești!