Salata de conopida

Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Inca din copilarie, Popeye marinarul (sau "Popeye the sailor man" pentru cele cu fobie de traduceri neinspirate) ne invita convingator sa ne infruptam din deliciile legumelor si asa vom creste "mari si puternici". Domnisoarele din zilele noastre vor mai multa gratie si mai putina forta, asa ca le multumim si pe ele cu o usoara salata de conopida cu spanac si alte arome delicate!

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010

Cum se prepara salata de conopida

Ingrediente:

- 2 cani de spanac proaspat, rupt in fasii
- o cana de foi de salata rupte in fasii
- o cana de conopida
- o cana de ciuperci feliate
- jumatate de cana de ardei gras verde, taiat in fasii subtiri
- un sfert de cana de ceapa taiat subtire
- 2 linguri de zeama de lamaie
- o lingurita si jumatate de zahar
- jumatate de lingurita de cimbru uscat
- 2 lingurite de apa
- o lingurita si jumatate de ulei de masline
- un sfert de lingurita de piper negru

Preparare

Amesteca primele 6 ingrediente intr-un bol. Amesteca zeama de lamaie si urmatoarele 5 ingrediente intr-un bol mai mic si amesteca bine. Toarna peste amestecul de spanac si conopida si amesteca usor pentru a acoperi bine.

Rasfata-te cu incredere cu astfel de retete. O salata de conopida nu te va face sa arati ca Popeye, dar nici ca Olive! Iti va da doar doza necesara de vitamine si te va mentine usoara, agila si capabila sa faci fata provocarilor cotidiene!

 


Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe