Salata de morcovi cruzi, in stil indian

Joi, 12.03.2015

Cuprins

Salata reprezinta nu doar un adaos binevenit la meniul pregatit intr-o anumita zi, ci poate fi si o gustare pe care o poti savura intre mese, atunci cand vrei sa mananci ceva care sa nu iti afecteze silueta, dar care, in acelasi timp, sa fie satios si gustos. Astazi, iti vom spune cum poti prepara o delicioasa salata de morcovi cruzi, dupa o reteta indiana.

Iata ce trebuie sa faci pentru a savura acest fel de mancare usor!

O salata care satisface si cele mai pretentioase gusturi

Pentru a pregati aceasta salata, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 4 morcovi mari, curatati si dati pe razatoarea mare;

- 1/4 lingurita de sare;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 1 lingura de boabe de mustar negru;

- 1/2 lingura de chimion;

- o felie de ghimbir, cu grosimea de cca 0.5 cm, curatata de coaja si data pe razatoare;

- 1 lingura de suc de lamaie;

- 2 linguri de stafide aurii;

- patrunjel proaspat tocat, care se adauga la final (dar nu este obligatoriu).

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune morcovii dati pe razatoare intr-un bol si sareaza-i. Separat, intr-o tigaie, pune uleiul de masline si, cand acesta s-a incins, adauga semintele de mustar negru. Cand incep sa se prajeasca, adauga si semintele de chimion, iar dupa aproximativ 5 minute, ia mixul de pe foc si adauga-l in morcovii din bol. Peste toate acestea, pune ghimbirul, sucul de lamaie si stafidele aurii, apoi amesteca, astfel incat sa omogenizezi compozitia.

Pofta buna!



Salata de morcovi cruzi
preparata in stil indian poate fi servita ca atare, inlocuind cu succes o gustare, sau poate deveni unul dintre felurile principale ale unui meniu tipic indian, care contine orez basmati si pui cu sos curry.

Surse foto: realfood.tesco.com; foodwhirl.com

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe