Salata de orez in straturi

Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Orezul este unul dintre ingredientele usor de incorporat, de transformat si de "alaturat" altor mancaruri. Dar de aceasta data, orezul devine piesa centrala a unei adevarate dovezi de arhitectura si bun gust culinar: o salata de orez in straturi, cu multe legume si condimente!

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010

Cum sa prepari o salata de orez in straturi

Ingrediente:

- o cana de orez
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cani de ciuperci, tocate
- un sfert de cana de arpagic
- o cana si jumatate de otet balsamic italienesc
- 2 cepe verzi, tocate
- 2 rosii mari, curatate de seminte si taiate in cubulete
- 2 cani de broccoli fiert si scurs de excesul de lichid
- 2 ardei rosii, taiati in cubulete
- o cana de branza feta maruntita (poti folosi si branza Cheddar)
- 250 g mazare (congelata sau proaspata si fiarta)

Preparare:

Fierbe orezul precum este indicat pe ambalaj. Lasa sa se raceasca timp de 5 minute.

Intr-o tigaie antiaderenta, incalzeste uleiul si adauga ciupercile. Prajeste-le, amestecand des pana cand ciupercile au capatat o culoare maronie si lichidul s-a evaporat.

Amesteca orezul cu ciupercile si arpagicul. Amesteca usor jumatate de cana de dressing cu ciuperci si orez. Pune jumatate din amestecul de orez pe fundul unui bol adanc. Pune in straturi bucatile de broccoli, ardei rosii si ceapa verde. Presara jumatate de cana de dressing peste legume. Adauga deasupra restul de amestec de rez. Continua cu mazare, rosii si presara restul de dressing.

Incheie cu branza din belsug pentru salata de orez - o adevarata capodopera culinara de vara! Si nici nu mai e nevoie sa iti amintesc cat este de delicioasa si savuroasa...

 
Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe