Provocarea culinara a zilei: salata de linte
Cuprins
Daca vrei sa prepari o salata gustoasa si foarte consistenta, invata sa faci salata de linte. Aceasta reteta este o alternativa perfecta pentru o garnitura delicioasa la pranz sau o cina usoara.
Salata de linte: sanatate si gust!
Ingrediente necesare pentru salata linte:
400 gr linte verde
2 cepe (sau 2 legaturi de ceapa verde)
2 morcovi
4 rosii
o legatura de ridichi
o legatura de patrunjel
sare
piper
6 lingurite de ulei de masline
4 linguri otet de mere
Cum prepari salata linte?
1. Lintea se pune in apa rece cu 60 de minute inainte de fiert.
2. Acum se clateste bine si se pune la fiert in apa cu sare.
3. Se lasa cam 30-40 de minute la foc mediu. Lintea se ia de pe foc si se scurge bine de apa.
4. Lintea se pune intr-un castron. Se adauga ceapa taiata julien si rosiile taiate cubulete (eu le curat in prealabil de coaja dar merg puse si cu coaja).
5. Ridichiile se taie rondele iar morcovii se dau prin razatoarea mare.
6. Toate legumele se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
7. Se pune patrunjelul tocat marunt.
8. Separat, se amesteca uleiul cu otetul iar sosul obtinut se pune peste salata.
Salata de linte este o salata plina de vitamine si foarte consistenta. Se serveste imediat pe frunze proaspete de salata.