Provocarea culinara a zilei: salata de linte

Luni, 17.05.2010

Cuprins

Daca vrei sa prepari o salata gustoasa si foarte consistenta, invata sa faci salata de linte. Aceasta reteta este o alternativa perfecta pentru o garnitura delicioasa la pranz sau o cina usoara. 

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 17.05.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 17.05.2010

Salata de linte: sanatate si gust!

Ingrediente necesare pentru salata linte:
400 gr linte verde
2 cepe (sau 2 legaturi de ceapa verde)
2 morcovi
4 rosii
o legatura de ridichi
o legatura de patrunjel
sare
piper
6 lingurite de ulei de masline
4 linguri otet de mere

Cum prepari salata linte?

1. Lintea se pune in apa rece cu 60 de minute inainte de fiert.
2. Acum se clateste bine si se pune la fiert in apa cu sare.
3. Se lasa cam 30-40 de minute la foc mediu. Lintea se ia de pe foc si se scurge bine de apa.
4. Lintea se pune intr-un castron. Se adauga ceapa taiata julien si rosiile taiate cubulete (eu le curat in prealabil de coaja dar merg puse si cu coaja).
5. Ridichiile se taie rondele iar morcovii se dau prin razatoarea mare.
6. Toate legumele se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
7. Se pune patrunjelul tocat marunt.
8. Separat, se amesteca uleiul cu otetul iar sosul obtinut se pune peste salata.

Salata de linte este o salata plina de vitamine si foarte consistenta. Se serveste imediat pe frunze proaspete de salata.

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe