Gatim ungureste: Supa de visine

Joi, 29.04.2010

Cuprins

De obicei, fructele sunt folosite ca desert. Totusi, daca intram in bucatariile lumii vom gasi retete de supe de fructe. Invata sa prepari o supa de visine ungureasca super gustoasa si extraordinar de racoroasa! 

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 29.04.2010
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 29.04.2010

Supa de visine - un gust dulce acrisor!

Ingrediente necesare pentru supa de visine:


500 gr visine curatate de samburi
4 linguri zahar
coaja de la o lamaie
un praf de scortisoara
2 galbenusuri de ou
2 linguri de faina
150 gr smantana (sau frisca lichida)
sare

Cum se prepara supa de visine?

Pasul 1:
Se pun 2 l de apa la fiert in care se pune coaja de lamaie rasa, scortisoara, sare si zaharul. Se fierbe pana zaharul se topeste bine.
Pasul 2:
Acum adaugi visinele si le lasi cam 10 minute.
Pasul 3:

Separat, amesteci smantana cu faina si cu galbenusurile de ou. Aceasta compozitie se adauga peste visine amestecandu-se continuu. Se mai lasa maximum 10 minute la foc mic.

Aceasta savuroasa supa de visine se serveste rece si este numai buna pentru zilele caniculare ce vor urma.
Chiar daca pare o reteta cel putin ciudata datorita ingredientelor, supa de visine este un preparat unguresc foarte apreciat. Gateste alaturi de Diva Hair o supa de visine si bucura-te de un gust nonconformist!

Articolul urmator »
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Archangel (anonim)
3 iunie 2011 17:05

Supa de visine este originara din Polonia este o reteta poloneza, ca exista si in Ungaria nu este de mirare

Ne găsești pe