Stephan Pelger

Stephan Pelger

Specialitate: Designer vestimentar

Pasiunea mea pentru creatie a debutat la 2 ani, cand am inceput sa desenez. Apoi, in adolescenta, am urmat cursuri de pictura si desen. Primul meu job a fost la 14, la magazinul Benetton, in Brasov, unde m-am angajat sa decorez vitrinele. In fiecare zi, dupa scoala, acolo ma gaseati, nu la lectii :).  La 18, am aplicat la o scoala privata de Moda din Viena, la Modeschule Hetzendorf de la Hetzendorf Palace si, din peste 600 de aplicanti, am intrat 11, elevi din toata lumea!

4 ani am locuit, trait si am experimentat pentru prima data ce inseamna adevaratul cosumerism, mai ales in segmentul Fashion. Mi-am marit enorm orizontul in acea perioada si, tot atunci, am fost fericitul castigator al unor premii la concursuri de moda organiate de Triumph sau Swarovsky. Diploma am absolvit-o la Venetia, cu o lucrare realizata pentru pentru Benetton si Sisley!

A urmat o perioada de internships la Missoni, Shella Kann, Opera din Viena, Maendler Munchen, dupa care am revenit in tara si am infiintat brandul Stephan Pelger. La 25 de ani, am debutat la Festivalul de Moda de la Iasi, cel mai renumit eveniment Fashion la acel moment.

La scurta vreme, presa a inceput sa priveasca creatiile mele cu interes si au urmat multe shootinguri, editoriale, articole in reviste de moda, etc. in care creatiile mele au fost in prim plan. 

Am inceput sa fiu protagonistul mai multor emisiuni cum ar fi: "Descopera-ti frumusetea!" sau cea de pe canalul nemtesc Pro 7, "Fashion and Fame", un reality-show pe care l-am si castigat, de altfel. In juriu s-a aflat si designerul Philipp Plein, iar in urma acestui premiu si al acestei emisiuni am dobandit titlu de "chief designer" la brandul "God cut", distribuit prin revista OTTO, in aparitii de peste 8 milioane de exemplare. La scurt timp dupa aceasta reusita, mi-am facut debutul international la Mercedes Benz Fashion Week, un succes enorm: creatiile mele au aparut in toate revistele de specialitate, de la Vogue, la Tatler sau Harper's Bazaar. 

Dupa a 5-a editie, am inceput sa colaborez cu nume din industria internationala printre care si Kanye West. Creatiile mele au fost imbracate nu doar vedetele autohtone, dar si de nume mari internationale, precum cunoscutele soprane Angela Gheorghiu si Anna Netrebko, ori modelele Franziska Knuppe si Heidi Klum, pentru show-ul "America's Next Topmodel", ajungand astfel in principalele orase ale Modei: New York , Londra, dar si la Festivalul de film de la Cannes. Am fost primul designer roman mentionat in revista Vogue USA, dar si in editiile din Italia, Ucraina si Anglia ale aceleiasi reviste. 

In decursul a 20 ani, am primit nenumarate premii, doar 5 in 2019, inainte de pandemie, si am executat peste 300 de colectii si capsule de colectii. In total, am realizat mai mult de 5000 de creatii, iar desene exista in jur de peste 10.000.

Am fost prezentator in 7 emisiuni tv de moda, dar am realizat si nenumarate editoriale de fashion in tara si in afara. 

Articole redactate de Stephan Pelger