10 culori potrivite pentru baie
Cuprins
Alegerea culorii potrivite pentru baie reprezintă un proces la fel de important precum alegerea culorii dormitorului. Chiar dacă în baie petreci, probabil, cel mai puțin timp, aceasta nu ar trebui neglijată, din contră. Alegând culorile potrivite pentru baie, o poți face să arate nu doar mult mai îngrijită, dar și mai spațioasă, mai primitoare sau mai luminoasă.
Iată câteva idei practice de organizare a băilor mici!
Iată câteva idei de culori potrivite pentru baie!
Rozul. În combinație cu albul, în baie, rozul are un efect extraordinar. Împletirea gresiei albe cu cea roz și câteva etajere care să îmbine cele două culori ar putea oferi băii un aspect foarte cozy, prietenos și armonios. Pentru acele puține momente în care te bucuri de o baie cu spumă, e important ca ambianța să fie una plăcută. Poți face atmosfera și mai intimă cu ajutorul câtorva lumânărele parfumate.
Pentru mai multă prospețime, culoare și efect calmant, relaxant, albastrul este o nuanță perfectă pentru baie. Foarte multe persoane aleg albastrul, însă destul de puține se gândesc să îl combine cu albul. Împreună, aceste două culori conferă băii luminozitate și spațialitate. Albastrul azur este o idee excelentă, mai ales că are și efecte teraputice bine cunoscute.
Roșul și negrul fac echipă bună chiar și în baie. Dacă îți dorești ceva diferit, care să îmbine rafinamentul cu strălucirea și efectul de spațialitate, te poți baza cu încredere pe combinația dintre aceste două culori. Ai grijă să le echilibrezi. Prea mult roșu devine obositor, prea mult negru poate micșora spațiul. Repartizate armonios, inclusiv la nivel de detalii și accesorii, roșul și negrul îți vor transforma baia într-un spațiu relaxant și distins!
Dacă ești adepta decorurilor în stil vintage, optează pentru un tapet cu imprimeu floral în nuanțe calde de alb, roz, violet și albastru. Acest tip de imprimeu îți permite libertatea de a alege culori complementare pentru gresie, astfel încât să spargi monotonia. Dacă nu îți dorești tapet, atunci un violet prăfuit este o idee perfectă.
Turcoazul. Mai ales dacă ai o baie mică și încerci să o aranjezi cât mai cochet și mai practic, turcoazul este o culoare ideală. Nu numai că este foarte caldă, prietenoasă și conferă băii armonie, dar împreună cu mici detalii albe, lasă și impresia unui spațiu mai larg. Nu te teme că va fi prea închisă, oricât turcoaz ai adăuga. Câtă vreme elementele uzuale ale unei băi – cadă, chiuvetă, toaletă – sunt albe, contrastul va fi minunat!
Verde crud. Verdele crud este o culoare care lasă întotdeauna senzația de prospețime. Testează și vei vedea ce senzație plăcută ai atunci când intri într-o baie cu nuanțe de verde. Atmosfera este liniștitoare și odihnitoare, iar montarea gresiei și faianței în stil mozaic te-ar putea ajuta să obții un ușor iz oriental.
Roșul, galbenul, albastrul și albul, îmbinate în cantități echilibrate, sub forma unor mandale pictate pe pereți, îți pot transforma baia într-o încăpere în stil marocan. Te bucuri de luminozitate, de efectul de spațialitate și te asiguri că te afli în rândul celor puțini care pun cu adevărat preț pe felul în care arată baia lor.
Dacă vrei ceva mai simplu, atunci galbenul îți va deschide enorm spațiul, îi va conferi luminozitate și îți va asigura buna dispoziție în fiecare dimineață, ca să îți începi ziua plină de energie. Nu foarte multe persoane aleg această culoare pentru baia lor, însă poți încerca alternând galbenul cu alb-sidef sau cu crem blând.
Chiar dacă poate părea puțin cam sobră, combinația dintre alb și gri este una de top atunci când vine vorba de amenajarea băii. Te ajută să ai o baie cu stil, cu un aspect mereu curat, luminoasă și extrem de spațioasă. Încearcă să alternezi culorile în dungi verticale, pentru a oferi spațiului și armonie cromatică.
Te-ai gândit la alb și portocaliu? Împreună, aceste două culori îți transformă complet baia. Albul va menține efectul de strălucire și curățenie, în timp ce portocaliul va fi pata de culoare necesară și liniștitoare!
Atunci când vrei ceva cu totul diferit, nu ține cont de reguli. Mai important e să te ghidezi după ceea ce simți și te inspiră, pentru că orice spațiu din casa ta trebuie să fie unul în care să te simți bine, indiferent cât timp petreci acolo.
Surse foto: iStock