5 arome care ne aduc mai aproape de magia sărbătorilor

5 arome care ne aduc mai aproape de magia sărbătorilor

Andreea Constantin

Bradul împodobit cu globuri de sticlă, lumânări și vată în loc de beteală, mirosul de lemn ars în sobă, cozonacul bunicii, nucile împărțite colindătorilor din prag- toate par atât de departe de noi. În zilele premergătoare Crăciunului, în toată casa se răspândeau aromele bucatelor tradiționale, amestecate cu parfumul de portocale pusă la păstrare pe șifonierul din dormitor. Am crescut cu miros de turtă dulce, iar pentru majoritatea dintre noi, probabil, sărbătorile de iarnă au gust de scorțișoară și miros a brad și portocală.

Cum putem aduce în casele noastre mireasma magică a Crăciunului de odinioară? 

Vă propunem 5 arome naturale și sănătoase de la Niavis cu ajutorul cărora care să intrați în atmosfera de Crăciun. 

Începem, bineînțeles, cu scorțișoara, că doar e condimentul-vedetă al lui decembrie, apreciat atât pentru proprietățile nutritive, cât și pentru parfumul îmbietor.

Bucuria, energia și magia sărbătorilor vin starea de bine, așa că, pentru o stare de confort, noi îți propunem să adaugi scorțișoară, în cana de cafea, ceai ori vin fiert, de ce nu? Și ca să miroasă pe deplin a decembrie în casă poți să pregătești un desert cu mere stropit din plin cu scorțișoară. 

Sau să încropești desertul copilăriei- turta dulce. Iar aromele de vanilie, ghimbir și scorțișoară cât cuprinde- te vor teleporta pe tărâmul amintirilor din copilărie. Iar pentru un desert cu adevărat sănătos, poți înlocui zahărul cu siropul de agave iar cacaua cu pudra de roșcove, care este bogată în calciu, proteine, pectină, având totodată un conținut scăzut în calorii și grăsimi.

Iar dacă vrei să îți faci zilele de decembrie cât mai parfumate, atunci câteva picături de ulei esențial de portocală, în difuzorul de aromaterapie, îți vor induce o stare de bine. Când zici portocală automat simți miros de Crăciun, de acasă, familie, cald, stare de bine. Portocala dulce este cunoscută pentru aroma și parfumul înviorător ce aduce prospețime, dar și pentru rolul important asupra sistemului imunitar datorită conținutului de antioxidanți, vitaminele A si C, este calmant, ajută la eliminarea stresului, stărilor de insomnie, anxietate. 

Bucuria și magia sărbătorilor de iarnă vin din starea de bine. Tu cu ce arome întâmpini Crăciunul?

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Ştii ce vrei de la viață? Testul care îți spune mai multe decât ți-ai închipui
Incepe quiz
Ştii ce vrei de la viață? Testul care îți spune mai multe decât ți-ai închipui

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.