5 secrete parfumate ale stării de bine

5 secrete parfumate ale stării de bine

Andreea Constantin

Am învățat în ultimii doi ani, mai mult decât oricând, cum contextele în care trăim pot accentua sau, dimpotrivă, diminua starea de bine. Definit simplist, știm că starea de bine se referă la calitatea vieții din toate punctele de vedere - stare de sănătate fizică, stare financiară, împlinire profesională, dar, mai ales, sănătate mentală. De ce? Pentru că în acești 2 ani, multă lume s-a confruntat cu oboseală cronică, momente de tristețe, perioade de copleșeală și epuizare sau, chiar stări de anxietate ori depresie.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit ca remedii naturale pentru reducerea simptomelor de stres, anxietate și restabilirea unui echilibru sănătos, plantele, iar, din fericire, uleiurile esențiale, extrase din plante  sunt remedii la îndemână pentru astfel de momente. 

Aflăm de la NIAVIS, unul dintre cei mai importanți producători români de alimente și superalimente, dar și un jucător important în domeniul distribuției de produse naturiste pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, 5 dintre cele mai folosite uleiuri esențiale pentru recăpătarea stării de bine.

Ulei esențial de lavandă

Apreciate pentru parfumul și estetica lor, plantele de lavandă erau cultivate pentru a împrospăta hainele și părul, de asemenea, sunt recunoscute pentru aportul pe care îl au asupra somnului, faptul că îl îmbunătățește și reduce stările de anxietate și depresie.

Câteva picături de ulei esențial în difuzorul de aromaterapie sau în suportul de lumânare sunt benefice pentru sistemul nervos, pentru un somn liniștit, induce stare de calm, combate insomniile, stările de anxietate și depresie.

Ulei esențial de bergamotă

Uleiul esențial de bergamotă - Niavis este obținut din arborele tropical Citrus Aurantiumvar. Acesta este adesea folosit în parfumuri și este ideal pentru aromaterapie, contribuind la o stare de bine, relaxare și sentimente de fericire.

Uleiul de bergamotă reduce stresul, luptă împotriva toxiinfecției alimentare, reduce durerile și inflamațiile și se folosește și pentru cazurile de depresie - contribuie la menținerea metabolismului prin secrețiile hormonale, ajută la buna funcționare a digestiei prin creșterea insulinei.

După o zi obositoare și plină de provocări, o baie relaxantă în care adăugați 5-10 picături de ulei esențial de bergamotă, după preferința intensității mirosului vor face minuni pentru starea de bine.

Ulei esențial de portocală

Când zici portocală automat simți miros de Crăciun, de acasă, familie, cald, stare de bine. Portocala dulce este cunoscută pentru aroma și parfumul înviorător ce aduce prospețime, dar și pentru rolul important asupra sistemului imunitar datorită conținutului de antioxidanți, vitaminele A si C, este calmant, ajută la eliminarea stresului, stărilor de insomnie, anxietate. 

Pe lângă starea de bine pe care o induce aroma de portocală, adăugat în crema de față  reîmprospătează și regenerează pielea, iar adăugat în șamponul de uz zilnic ajută la tonifierea firului de păr, oferă strălucire și volum.

Ulei esențial de Mentă

Uleiul Esențial de Mentă conferă o atmosferă plină de prospețime, datorită parfumului puternic cu note ierboase, răcoroase. 

Tonic al sistemului nervos, ameliorează durerile de cap, durerile musculare, eliberează căile respiratorii, ajută în diminuarea stărilor de greață, iar folosit în aromaterapie are un puternic efect calmant, revigorant și energizant.

Ulei esențial de Tămâie

Uleiul esențial de tămâie este folosit ca remediu pentru trup și suflet, având efecte terapeutice miraculoase. Tămâia este folosită în aromaterapie pentru efectul său puternic de relaxare, sprijină sistemul limbic pentru diferite emoții, printre care și motivația. Antiseptic, astringent, antiinflamator, dezinfectant, antidepresiv, carminativ este tonic al sistemului nervos, ameliorează tristețea, combate stresul și ajută în stările emoționale intense.

Energia vine din starea de bine. Tu cum îți recâștigi energia și starea de bine în fiecare zi?

Articolul urmator
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Test vocațional: ce aptitudini secrete ai?
Incepe quiz
Test vocațional: ce aptitudini secrete ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.