6 culori potrivite pentru orice cameră

6 culori potrivite pentru orice cameră

Sorina Corneanu

Culoarea este baza pe care se construiește orice alt decor interior. Ea are capacitatea de a te face să te simți bine între cei patru pereți, la fel cum reușește să îți inducă și sentimentul neplăcut al locuinței în care nu prea te bucuri să revii. Tocmai de aceea, atunci când începi o redecorare, culoarea pereților trebuie să fie primul aspect de care să ții cont. 

Dacă ai nevoie de ajutor, iată 6 culori de vopsea care se potrivesc pentru orice cameră!

Verde și verde măslin. Întotdeauna cald, prietenos și priceput să transforme o cameră rece într-una de care nu te mai poți dezlipi, verdele este o culoare cunoscută pentru echilibrul pe care îl poate aduce oricărei locuințe. Așadar, dacă ești în plină schimbare și vrei ceva care să îmbine utilul cu plăcutul, alege verdele! Annette English & Associates, o firmă renumita de decorațiuni interioare, susține că verdele se îmbină cu ușurință cu orice altă paletă de culori, fără a cădea în kitsch.

Portocaliu. Dacă ești obișnuită cu clasicul alb, e foarte posibil ca portocaliul să ți se pară puțin prea mult. Totuși, cu o energie extraordinară, o căldură aparte și impresia de spațialitate pe care o oferă, portocaliul este o culoare perfectă pentru interiorul oricărei camere. Cecilie Starin, designer de interior din San Francisco, spune că portocaliul este deosebit, în primul rând pentru că oferă căldură și celei mai reci locuințe.

Vezi cum să alegi culoarea potrivită pentru locuința ta!

Purpuriu. Îți imaginezi o locuință cu toți pereții albi? Senzația că stai într-un spațiu permanent rece și neprimitor nu ar trebui să existe atunci când te întorci acasă. Purpuriul te poate trimite cu gândul la un câmp cu lavandă și la relaxare – pe care această nuanță chiar o oferă –, așa că ar trebui să incerci și ceva la care nu te-ai fi gândit până acum. Starin, designer de interior din San Francisco, încadrează purpuriul în categoria nuanțelor deosebite pentru căminul tău.

Gri cald. Nici prea închis, nici prea deschis, un gri cald este nuanța care dă, pur și simplu, strălucire unei locuințe. Griul cald conferă locuinței un aspect foarte îngrijit. Îl poți îmbina, pe alocuri, și în mobilier, cu o culoare vie, pentru un efect futurist, nonconformist, sau îl poți lăsa să strălucească de unul singur. Un lucru e cert: cu gri cald nu ai cum să dai greș, orice ar fi!

  

Galben. Dsignerul de interior Mina Fies spune că galbenul poate să-ți lumineze și zilele mai puțin bune: „Când se utilizează galben în săli, intrări și spații mici, nu ai cum să nu te simți expansiv, plin de energie, relaxat. Galbenul este o culoare terapeutică, ar trebui să-i dai o șansă”.

  

Turcoaz. Deși foarte rar întâlnită astăzi, turcoazul era în trecut o culoare-emblemă a luxului. Această culoare funcționează frumos cu toate nuanțele de alb și auriu, dând o notă exotică oricărui spațiu și adăugând o mică parte din eleganța trecutului.

E important să ții cont, atunci când îți renovezi locuința, de toate aspectele care îi oferă căldură, care o fac primitoare și care, în primul rând, te ajută pe tine să te simți bine în propriul cămin. Mai important decât orice lux și modă e bunăstarea ta. Și nu vrei o locuință în care să te simți că într-un muzeu de gheață, nu? Alege întotdeauna culoarea care te face să te simți bine. Și-apoi, cine nu ar vrea să se trezească, zi de zi, într-o cameră luminoasă? Albul, nuanțele de gri închis și negru, oricât de elegante ar putea părea, nu fac decât să instaureze o atmosferă obositoare și, treptat, deprimantă, fără ca măcar să îți dai seama care e cauza. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.