7 tipuri de plante ieșite din comun pentru un decor cu adevărat deosebit

7 tipuri de plante ieșite din comun pentru un decor cu adevărat deosebit

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Plantele de interior bine alese pot deveni atracția centrală a livingului tău. Ar fi păcat să te limitezi la plante și ghivece clasice sau tradiționale atunci când ai la dispoziție opțiuni mult mai interesante. Florile pot contribui la crearea unei atmosfere mai relaxante și la un aer mai curat, dar pot fi și veritabile elemente de design interior.

Casa decor minimalist

În prezent, există soiuri deosebite de plante de apartament, ghivece și containere inedite, dar și modalități noi de a expune florile și plantele în casa ta. Fie că designul locuinței tale tinde să fie unul clasic, fie unul modern, cu siguranță îi poți da o notă specială implementând câteva din ideile următoare.

1. Plante aeriene sau aerofite

Știai că există vegetale care nu au nevoie de pământ? Plantele aeriene sau aerofite sunt naturale și au nevoie de surprinzător de puțină îngrijire. Tot ce trebuie să faci e să le uzi, mai ales că acestea absorb apa prin frunze. În natură, ele își folosesc rădăcinile pentru a se prinde de copaci sau alte plante. Datorită versatilității lor, au apărut diferite obiecte de design interior care le conțin: de la vase de sticle și terarii la obiecte metalice suspendate.

2. Plante, licheni și mușchi pentru perete

Dacă îți place senzația pe care o ai în mijlocul naturii, o poți integra chiar în propria casă. O tendință din ce în ce mai populară și în România este să decorezi un perete sau o parte din acesta cu mușchi sau plante mici. Această alegere decorativă oferă o atmosferă relaxantă, fiind ideală pentru living. Beneficiul principal este că e ușor de întreținut și că are o lungă durată de viață. Dacă dorești versiunea economică a acestei decorațiuni naturale, poți opta pentru un „tablou” natural, o ramă care în loc de artă să înfățișeze mușchi și licheni.

3. Plante împletite

Plantele împletite vin într-o mare diversitate. De la arbuști al căror trunchi e răsucit, la tulpini de doar 20 de centimetri, acestea sunt o versiune interesantă a unor soiuri clasice. Sansevieria (cunoscută popular ca Săbiuță sau Limba soacrei) este un astfel de exemplu, versiunea sa răsucită găsindu-se sub denumirea de Sansevieria Twister.

O altă opțiune foarte bună este Aeschynanthus Twister, o plantă curgătoare care face flori roșii, motiv pentru care e supranumită și „planta-ruj”. Frunzele acesteia sunt răsucite, iar aspectul general al plantei este unul luxuriant.

4. Un alt tip de cactus

Cactușii sunt plante ușor de întreținut și majoritatea au un aspect interesant. Poate nu știai, dar există peste 2.000 de tipuri de cactuși, dintre care unii sunt mai puțin cunoscuți, dar au un aspect deosebit. Dintre acestea, îți sugerăm următoarele:
Mytrillocactus: nu are spini;
Gymnocalycium: face flori superbe;
Cleistocactus winteri: este curgătoare și are mulți spini mici.

5. Plante suspendate invers

Cu ajutorul unui tip de ghiveci special, îți poți decora locuința cu plante suspendate invers. Nu este nevoie de un exemplar deosebit ca să faci acest lucru. În mod surprinzător, chiar și plante de bucătărie, cum ar fi pătrunjelul și menta, pot fi ținute astfel. Unele au însă un aspect mult mai interesant când sunt plasate astfel, cum ar fi arborele de jad (Crassula Ovata), orhideea și feriga.

6. Suculente inedite

Suculentele se potrivesc foarte bine cu stilul modern, contemporan sau minimalist de design interior. Una dintre acestea este Rhipsalis Cereuscul, cunoscută drept cactusul coral (cu toate că nu este un cactus, ci o plantă suculentă). Tulpinile sale sunt subțiri, coroana este deasă și pare o combinație unică între un coral, un cactus și o plantă suculentă.

7. Alge Marimo

Nu e deloc de mirare că aceste plante sunt confundate deseori cu mușchiul; de altfel, sunt cunoscute drept bile de mușchi Marimo (eng., Marimo moss balls). De fapt, ele sunt alge de un verde intens, cu aspect de catifea. Le poți cumpăra direct în mini-acvarii sau terarii cu apă, fie câte una, fie în grupuri.

Articolul urmator
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ce vrei cu adevarat de la viata?
Incepe quiz
Ce vrei cu adevarat de la viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.