Amenajarea rustica a locuintei

Amenajarea rustica a locuintei

Andreea Gluh, redactor

Mediul in care iti petreci orele de relaxare alaturi de cei dragi este important pentru starea ta de bine. Daca simti nevoia de o schimbare, poti apela la redecorarea locuintei. Exista numeroase stiluri pe care le poti incerca, insa una dintre variantele recomandate de arhitecti pentru senzatia de familiaritate si intimitate pe care o confera este amenajarea rustica a casei.


Daca locuiesti in oras si simti nevoia sa evadezi intr-un decor de tara, dar timpul nu-ti permite, poti incerca amenajarea rustica a locuintei. Primul element de care ai nevoie in acest demers este lemnul. Apeleaza cu incredere la personal specializat, care iti poate monta parchet, lambriuri, rame de ferestre si usi de interior din lemn. Cu cat vei incerca sa folosesti aceeasi nuanta a lemnului in toata locuinta, cu atat vei avea mai mult succes in crearea atmosferei dorite.

Detaliile conteaza in amenajarea rustica a locuintei!

Nu uita nici de culoarea peretilor. Aceasta trebuie sa faca parte din gama culorilor calde si naturale, cum ar fi galbenul, ocrul sau culorile de pamant. Un alt truc ce te poate ajuta il reprezinta folosirea pietrei naturale sau a caramizilor pentru peretii casei.

 
 Sursa foto: www.homedecomag.ro

Amenajarea rustica a locuintei necesita multa atentie si atunci cand vine vorba de alegerea mobilierului. Cu cat acesta are o culoare mai naturala si, in acelasi timp, in contrast cu peretii, tavanul si podeaua, cu atat va iesi mai mult in evidenta. Este indicat sa te indrepti spre piese de mobilier realizate din lemn de cires, de fag, de nuc sau de stejar si sa alegi corpuri masive si decorate in stil rustic.
Unul dintre aspectele importante pentru amenajarea rustica a locuintei il reprezinta alegerea variantei de incalzire pe timpul iernii. Indiferent daca vei opta pentru un semineu, o soba din fonta sau una din teracota, un plus de farmec acestui decor il va aduce amplasarea catorva busteni de brad, care vor improspata atmosfera cu mirosul lor specific.

Micile detalii care dau farmec in cazul amenajarii rustice sunt oglinzile cu rame de lemn, draperiile din in, stergarele brodate, veiozele din materiale naturale, vazele si ghivecele din lut, lucrate si pictate manual, covoarele impletite si tablourile vechi, cu tematica traditionala. Daca vrei sa achizitionezi obiecte de decor originale, te poti indrepta spre targurile si magazinele de antichitati. Aici poti descoperi adevarate comori in materie de amenajare rustica, inclusiv elemente de vesela tipice diverselor regiuni ale tarii.

     
Sursa:www.designinterior-concept.ro  Sursa foto: www.chicville.ro

Amenajarea rustica a baii

Pentru ca atmosfera sa fie completa, nu trebuie uitata nici baia. In amenajarea rustica a baii poti folosi gresie si faianta in culori naturale, bancute si dulapuri din lemn masiv si dulapuri de baie din lemn cu aspect nefinisat. Acestea trebuie sa fie lacuite cu atentie, altfel aburul si umezeala le vor afecta rapid. De asemenea, poti renunta la cabina de dus inchisa in favoarea unei cazi din fonta. Daca spatiul iti permite, iti poti amenaja si o sauna cu mobilier din lemn.

   
 Sursa foto:www.incasa.ro  Sursa foto:www.casesigradini.ro

Cea mai buna inspiratie pentru amenajarea rustica a locuintei o gasesti in orasele de munte. De acolo poti imprumuta elemente care vor conferi farmecul si caldura specifice culturii populare si care te vor face sa te simti cu adevarat acasa.
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.