Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cât durează renovarea unui apartament

Joi, 26.04.2018

Renovezi apartamentul? În acest caz, primul lucru la care te gândești este cât va dura. În funcție de numărul persoanelor implicate, de schimbările pe care ți le dorești și de complexitatea acestora, durata renovării variază. Nu-ți umbri bucuria de a aduce un aer nou locuinței doar pentru că procesul ar putea fi îndelungat.

Sfaturi pentru renovarea apartamentului

Preconstrucția

 • Etapa preliminară renovării: 1-3 luni

Contrar așteptărilor și credințelor că lucrurile sunt mult mai simple, există multe aspecte care trebuie luate în considerare înainte de a începe să renovezi. De exemplu, faptul că trebuie să te muți temporar din locuință, să strângi toate lucrurile, să le împachetezi și să procedezi, practic, exact ca în cazul unei mutări definitive, pentru a lăsa spațiul gol și la dispoziția celor care urmează să își desfășoare activitatea. Vei fi surprinsă, însă aproximativ o lună va dura să găsești oamenii potriviți, care să înțeleagă exact ce îți dorești, și să stabiliți programul de lucru. Nu grăbi lucrurile, doar vrei să fii mulțumită de rezultat!

plan renovare apartament

 • Etapa obținerii avizelor de construcție: durată incertă

În cazul în care vrei să faci schimbări majore, trebuie să știi că vei avea de alergat. E obligatoriu să ai aprobare pentru orice schimbare ce ar putea afecta siguranța vecinilor. Obținerea aprobărilor se poate dovedi cel mai mare obstacol, dar nu trebuie să te descurajeze, nici să renunți la ceea ce îți dorești cu adevărat, ci doar să ai răbdare. Această etapă este, de regulă, cea care durează cel mai mult. Dacă în unele cazuri situația se rezolvă în mai puțin de două săptămâni, în altele... ar putea dura până la câteva luni.

 • Etapa procurării materialelor: între câteva zile și câteva săptămâni

După ce ai obținut aprobările, e momentul să te ocupi de procurarea materialelor. Ia-ți timp câteva zile, fă o listă cu tot ce ai nevoie și plasează întreaga comandă. Unele produse ajung în câteva zile, altele pot ajunge în câteva săptămâni. Totodată, dacă alegi să le cumperi personal, asigură-te că le vei avea pe toate înainte ca echipa de lucru să înceapă renovarea. Nu poți ști exact de ce materiale vor avea nevoie, nici nu vrei să mergi zilnic să cumperi câte ceva. Discută cu echipa angajată și stabiliți împreună ce trebuie cumpărat. Evident, pot apărea mici detalii neprevăzute, însă ideal e să fie cât mai puține!

Construcția

apartament in renovare

 • Etapa instalațiilor sanitare și electrice: aproximativ o săptămână

Acordă cel puțin 5 zile schimbării instalațiilor sanitare și electrice. Deși totul poate dura mult mai puțin, în funcție de cât de profesionistă e echipa angajată, astfel de detalii sunt importante și nu pot fi grăbite. Ca să fii sigură, alocă o săptămână instalațiilor sanitare și electrice.

 • Etapa montării podelelor: aproximativ două săptămâni 

Dacă schimbi parchetul sau gresia într-o singură cameră, te poți aștepta ca totul să fie gata într-o singură zi. În schimb, dacă te gândești să faci asta în toată casa, ai nevoie de cel puțin 12 zile investite în acest proces. Montarea plăcilor de parchet sau gresie necesită minuțiozitate, astfel încât să nu fie necesară remontarea lor după doar câteva luni!

 • Redecorarea

Când vine vorba de redecorarea casei, ar trebui să acorzi aproximativ 10 zile pentru a finaliza un apartament, chiar dacă este mic, cu cel mult două camere. Instalarea dulapurilor, a aparaturii electronice și a corpurilor de iluminat nu e așa simplă. Tot acest proces necesită timp, răbdare și îndemânare.

Postconstrucția

living apartament

Când renovarea a fost finalizată, ia-ți o zi în care să testezi noul spațiu. Verifică în detaliu ușile, sertarele, întrerupătoarele și asigură-te că e totul în regulă. Dacă nu mai sunt necesare retușuri, poți efectua plata finală și te poți bucura de schimbare și de noua ta locuință.

Deși poate fi costisitoare, o renovare este oricând bine-venită, pentru că nu schimbă doar aerul din casă, ci și starea de spirit a întregii familii.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!