Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți cumperi un uscător de rufe
Îți vom spune tot ce trebuie să știi dacă trebuie să-ți cumperi primul tău uscător de rufe sau trebuie să-l schimbi pe cel pe care îl ai deja. Vei avea toate informațiile pentru a alege opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.
Adevărul este că uscătorul de rufe este unul dintre acele electrocasnice pe care le putem numi, nu de neînlocuit, dar, odată ce ai unul, devine o parte esențială și unul dintre cele mai importante aparate din casă.
Dincolo de nevoia de a cumpăra un uscător de rufe este posibil să nu știi exact ce tipuri de astfel de aparate sunt pe piață. Sunt destul de puține, așa că o să ți le explicăm pe toate.
Din punct de vedere al felului în care gestionează apa rezultată din uscarea rufelor, uscătoarele sunt de două feluri:
1. Uscătoare cu evacuare
Sunt cele care iau aerul din exterior, il incalzesc prin intermediul rezistentelor electrice si il duc la tambur pentru ca hainele sa ramana uscate. Aerul care este încărcat cu umiditate este expulzat printr-un furtun.
Principalul avantaj este că sunt cele mai ieftine deoarece sistemul lor este cel mai simplu.
Ceea ce nu este atât de bine este că trebuie să avem un loc în care să poată prelua cu ușurință aer și apoi să-l expulzeze afară. Adică într-o bucătărie fără niciun tip de priză la exterior nu se putea pune. Unele sunt încă la vânzare, dar foarte puține.
2. Uscătoare cu condensare
Aceste tipuri de uscătoare sunt cele care au un circuit închis. Aerul umed nu este expulzat afară, deoarece trece printr-un „cooler” unde se răcește, determinând condensarea umezelii.
Apa rezultată este stocata intr-un rezervor pe care trebuie sa il golim de fiecare data cand folosim uscatorul.
Desi mai exista modele care folosesc elemente electrice de incalzire pentru incalzirea aerului, cele mai moderne vin cu pompe de caldură.
Partea bună este că pot fi amplasate oriunde doriți, deoarece trebuie doar să aveți priză electrică.
Din punct de vedere al modului de funcționare, uscătoarele sunt tot de două tipuri:
1. Uscătoare cu rezistență
Sunt cele care s-au vândut până la apariția noilor sisteme și sunt cele mai ieftine, fiind destul de rapide la uscarea hainelor.
Problema vine in consumul care nu este foarte eficient. Se poate ca la cele mai ieftine modele consumul sa urce vertiginos si sa compenseze mai mult sa il ai intr-o a doua casa.
2. Uscătoare cu pompă de căldură
Aceste uscătoare au un sistem similar cu cel al aparatelor de aer condiționat care utilizează o pompă de căldură pentru încălzirea aerului.
Sunt extrem de eficiente, cu un consum de energie mult mai mic decât cazurile anterioare, ceea ce le face mai potrivite pentru utilizare în fiecare zi.
Uscător de rufe – idei eMAG
Nu sunt cele mai ieftine uscătoare disponibile astăzi, dar adevărul este că, dacă le folosim mult, pe termen lung compensează diferența mare de consum.
În fine, pentru cei care nu au suficient spațiu în casă pentru încă un electrocasnic, există și varianta unei mașini de spălat cu uscător (2 în 1).
Mașini de spălat cu uscător
În sfârșit avem combinația dintre o mașină de spălat și un uscător, lucru care devine foarte la modă în ultima vreme, mai ales datorită economiei de spațiu pe care aceasta o presupune.
Deși încorporează sistemul de pompă de căldură, adevărul este că eficiența energetică nu este cea mai bună, dar da, este mai bună decât uscătoarele care folosesc rezistențe.
Una dintre caracteristicile sale este că nivelul de încărcare pentru uscare nu este niciodată același cu cel pentru spălare, așa că dacă îl umplem, nu vom putea pune aceleași haine la uscat, fiind nevoiți să o facem în două loturi.