Cele 3 caracteristici importante atunci când alegi parchetul laminat

Cele 3 caracteristici importante atunci când alegi parchetul laminat

Andreea Constantin

Acasă este locul în care așteptăm cu nerăbdare să ajungem și după o zi bună, și după una mai dificilă. Pentru ca așteptarea să ne fie mereu răsplătită așa cum se cuvine, aici trebuie să creăm un mediu perfect ca să ne putem relaxa, să avem sentimentul de acasă. Iată care sunt cele mai importante elemente pe care trebuie să le alegi cu atenție atunci când începi să îți amenajezi locuința.  

Fie că tocmai s-a terminat o zi obositoare sau, din contră, a fost una extrem de benefică, acasă este locul unde ne putem destinde în voie. Crearea unui mediu care să reprezinte personalitatea celui care îl ocupă este primul pas în stabilirea sentimentului de acasă. Indiferent de dimensiunea locuinței, fie că este o garsonieră, fie o vilă  cu multe camere, amenajarea ei trebuie să fie armonioasă, pentru ca imaginea de ansamblu să fie cea dorită. 

Dincolo de modelele și culorile alese pentru fiecare încăpere, o atenție deosebită trebuie acordată și texturilor. Astfel, indiferent dacă alegi să îți amenajezi casa în stil glamour, clasic sau modern, asigură-te că, pe lângă culorile preferate, ai ales și texturile potrivite.

Dacă ai selectat deja culoarea care să predomine pe pereții din toată casa, în momentul în care alegi pardoseala, sfatul specialiștilor este să iei în calcul, pe lângă tipul și culoarea acesteia, și ce fel de textură îți dorești: netedă ca oglinda sau cu striații, ca lemnul natural. 

Deoarece majoritatea românilor au optat în ultimii ani pentru parchetul laminat, dacă și tu ai luat această decizie, iată care sunt cei trei factori de care trebuie să ții cont:

Grosimea 

Este o caracteristică în strânsă legătură cu șapa turnată. Dacă aceasta este dreaptă, poți opta pentru un parchet cu o grosime de opt milimetri, însă, dacă aceasta prezintă denivelări, este indicat să alegi un parchet cu o dimensiune mai groasă, de zece sau 12 milimetri. Indiferent de situație, pentru ca în final pardoseala să fie cât mai dreaptă, este important să alegem o folie parchet de bună calitate, deoarece unul din scopurile acesteia este să amortizeze denivelările din șapă. Află mai multe detalii aici.

Traficul

Clasa de trafic a parchetului laminat se referă la destinația acestuia. Atunci când alegi parchetul pentru casa ta, poți alege între: parchet pentru trafic rezidențial redus, mediu sau intens. Clasa de trafic constă practic, în rezistența parchetului, iar alegerea trebuie făcută conform nevoilor fiecărei case. 

Culoarea și textura

Culoarea trebuie selectată în funcție de dimensiunea încăperilor și de restul elementelor: pereții, ușile și obiectele de mobilier. O cameră de mici dimensiuni poate părea mai mare dacă parchetul ales este de nuanță deschisă, fie că este matifiat, fie are o structură lemnoasă. În schimb, dacă încăperea este suficient de mare, o culoare închisă de parchet îi va oferi o notă de eleganță și nu va crea impresia de spațiu mai mic. 

Indiferent de stilul ales pentru amenajarea locuinței, important este ca acesta să ne reprezinte, dincolo de trendurile pasagere ale modei. Accesoriile alese se pot înlocui ocazional, iar acest lucru ne da posibilitatea de a modifica imaginea de ansamblu, ori de câte ori simțim nevoia unei schimbări. 

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.