Cinci pești de acvariu care îți vor aduce noroc

Cinci pești de acvariu care îți vor aduce noroc

Paula Rotaru

Dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a avea grijă cum se cuvine de un animal de companie, dar îți dorești totuși să „animi” atmosfera din casă, poți opta pentru pești de acvariu. Aceste vietăți colorate îți vor înveseli căminul și, mai mult decât atât, vor atrage norocul de partea ta.

Iată cinci specii de pești de acvariu care îți vor aduce noroc în viață!

Pești de acvariu care îți aduc noroc 

Pește feng-shui

Acești pești de acvariu sunt considerați aducători de noroc și sunt un simbol al prosperității, bogăției și succesului. Dacă optezi pentru această specie de pești, vei beneficia de energie pozitivă și de protecție împotriva bolilor.

Pește Arowana

Acest pește norocos simbolizează sănătatea, bunăstarea, fericirea și puterea. De asemenea, se crede despre acest pește că ar ține la distanță spiritele rele. Pentru a profita de aceste beneficii, trebuie să amplasezi acvariul spre nord, est sau sud-est.

Pește Flower Horn

Despre peștele cu corn în formă de floare se spune că ar atrage energiile pozitive din mediul înconjurător și că le-ar diminua pe cele negative din casa ta. Dacă pui un astfel de pește în acvariu, ai putea avea mai mult succes în dragoste și norocul va fi de partea ta în toate proiectele pe care le întreprinzi. Peștele Flower Horn are o gamă variată de culori și câteva pete negre care simbolizează prosperitatea și bunăstarea. Pentru a te bucura de efectele benefice pe care le exercită acest pește, trebuie să amplasezi acvariul în colțul sud-estic al camerei.

Crapul dragon

Peștele Dragon Carp (Crapul Dragon sau Auriu) îți aduce succes, bunăstare și ambiție. Acest pește este un înotător de excepție, fiind recunoscut pentru abilitatea sa de a înota contra curentului. Așadar, simbolizează perseverența și curajul, trăsături pe care reușește să i le transmită și stăpânului său. Astfel, succesul în carieră și realizările sunt garantate de acest pește-talisman. Crapul auriu aduce noroc studenților și celor care își caută un job. Cumpără nouă astfel de pești și ține-i într-un acvariu amplasat spre nord, pentru a beneficia de energie pozitivă în căminul tău.

Peștișorul auriu 

Acest peștișor norocos semnifică pozitivismul și armonia în relația de cuplu. Pentru a te feri de ghinion, ține în acvariu opt peștișori aurii și unul negru. Pe lângă faptul că este aducător de noroc, peștele auriu este deosebit de arătos. Se spune despre el că ar face parte din categoria celor mai frumoase și atractive specii de pești de acvariu.

Îngrijirea peștilor de acvariu

Dacă te-am convins că acești pești vor aduce norocul în casa ta, e cazul să afli și cum se îngrijesc. Pentru ca peștii de acvariu să fie sănătoși și să încânte privirile musafirilor, trebuie să ții cont de câteva reguli de bază în acvaristică:

- asigură-le peștilor o hrană cât mai variată și suficient spațiu (în caz contrar, peștii vor fi stresați, iar starea lor de sănătate se va deteriora);

- evită să schimbi locul acvariului (peștii sunt sensibili la schimbări bruște, mai ales cei vârstnici sau purtători de icre) și ai grijă ca temperatura apei să fie tot timpul constantă;

- dacă ai mai multe specii de pești în acvariu, monitorizează-le activitatea și, în caz că apar lupte între ei, separă-i.

De asemenea, ai mare grijă când cumperi pești de acvariu. Aceștia trebuie să fie vioi și să nu fi trăit alături de pești bolnavi sau chiar morți. Nu îți cumpăra prea mulți deodată, pentru că aceștia trebuie puși în bazin treptat, până când se formează o populație, pentru a evita supraîncălzirea sistemului de filtrare.

Ține cont și de locul în care vei pune acvariul: acesta trebuie să fie ferit de razele puternice ale soarelui și de lumina excesivă, astfel încât peștii să fie sănătoși, iar algele să se dezvolte corespunzător. 

Pentru curățarea acvariului, folosește sare de bucătărie, care are rolul de a distruge paraziții, și spray-uri fără amoniac. Pentru decor, evită melcii, scoicile și obiectele din metal, pentru că pot răni peștii.

Chiar dacă îți dorești enorm un acvariu în casă, fii pregătită să te dedici îngrijirii acestuia. Pentru a avea pești de acvariu sănătoși, care să îți aducă noroc, ține cont de regulile amintite mai sus și nu ezita să ceri sfatul unui specialist. 

Dacă nu te încântă peștii, s-ar putea să îți placă ideea de a avea o pisică drept animal de companie. Citește aici care sunt cele mai inteligente rase de pisici!

Surse foto: bluewateraquarium.in, aquatribu.com

Articolul urmator
Cum să îngrijim un bonsai
Cum să îngrijim un bonsai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.