Cinci soluții anti țânțari care chiar funcționează

Cinci soluții anti țânțari care chiar funcționează

Redactor Alexa Galgau

Vara este sezonul ieșirilor în aer liber, în care ne putem bucura cu adevărat de natură, așa cum nu o facem în niciun alt anotimp. Singurele neplăceri ar putea fi soarele prea arzător, pentru care există destule soluții, și țânțarii, care ne dau mereu bătăi de cap când ne este lumea mai dragă. Din fericire, există o mulțime de soluții pentru a-i ține la distanță și care te vor face să miroși excelent.

Descoperă cinci soluții anti țânțari care funcționează mai bine decât orice spray din farmacii!

 

Cele mai bune soluții anti țânțari

Dacă și tu ești „magnet” pentru țânțari și te-ai săturat să vii acasă plină de bubițe după o ieșire în aer liber, te invităm să încerci niște soluții naturiste, care nu au cum să îți facă rău, ceea ce nu se poate spune și despre produsele pline de chimicale de pe piață.

Uleiul de eucalipt lămâios

Folosit încă din 1940, uleiul de eucalipt lămâios este una dintre cele mai cunoscute soluții anti țânțari. Un studiu recent arată că un mix cu 32% concentrație de ulei de eucalipt crește protecția împotriva țânțarilor cu 95%.

Poți să îți creezi propriul amestec prin combinarea unei părți de ulei de eucalipt lămâios cu 10 părți de ulei de floarea soarelui, însă nu este recomandat să folosești acest mix pe copiii mai mici de trei ani.

Aplică amestecul de uleiuri pe piele, înainte de a ieși în natură, și vei observa că tu vei fi singura care va scăpa în mod „miraculos” de toți țânțarii!

Lavanda

Florile de lavandă zdrobite produc un ulei și un miros care resping automat țânțarii. Poți să crești lavandă la ghiveci sau în propria ta grădină și să culegi florile chiar înainte de a ieși din casă. Zdrobește-le și aplică uleiul pe zonele care sunt cel mai adesea „atacate” de țânțari (de exemplu, pe brațe sau pe încheieturi). Alternativ, poți să torni câteva picături de ulei de lavandă pe o bucată de material curat și să îți masezi pielea. Lavanda mai are și proprietăți antiinflamatoare, așa că poate fi folosită și după ce ai fost înțepată, pentru a reduce inflamația și a ține la distanță alți țânțari.

Uleiul de scorțișoară

Scorțișoara este un ingredient pretios pentru noi, nu doar pentru că oferă o aromă minunată dulciurilor și mâncărurilor, ci și pentru că are efect antiinflamator și poate fi folosită pentru a trata diverse afecțiuni. În plus, te vei bucura să auzi că uleiul de scorțișoară ține la distanță țânțarii (și miroase incredibil de bine).

Atunci când folosești ulei de scorțișoară pe pielea, trebuie să ai grijă să nu depășești o anumită cantitate, pentru că poate deveni iritant. Dacă ai pielea sensibilă, cu atât mai mult. Pentru a nu risca o înroșire a pielii, prepară o soluție diluată din 24 de picături de ulei de scorțișoară la fiecare 150 ml de apă. Acest lichid poate fi pulverizat pe piele sau pe haine, dar și pe diverse țesături din casă și pe obiecte, pentru a ține la distanță țânțarii.

 

Uleiul de cimbru

O altă soluție anti țânțari excelentă este uleiul de cimbru, despre care s-a arătat că are o rată de protecție a pielii de 91%. Acest ulei este antiinflamator și îți hrănește pielea, așa că nu ai niciun motiv să nu îl folosești atunci când vrei să scapi de insecte.

La fel ca la uleiul de scorțișoară, este bine să știi exact cât ulei să folosești pentru a nu irita pielea. Poți să faci un amestec din patru picături de ulei de cimbru la fiecare linguriță de ulei de măsline (ori de migdale, jojoba etc.). Dacă vrei să folosești uleiul de cimbru pe diverse țesături și materiale, pentru a respinge țânțarii din casă, adaugă cinci picături de ulei la fiecare 80 ml de apă.

Ulei din boabe de soia

Surprinzător sau nu, se pare că produsele care conțin ulei din boabe de soia sunt mult mai bune decât cele care conțin roiniță (un ingredient mult mai des întâlnit în spray-urile și produsele repelente pentru insecte). Pentru a scăpa definitiv de țânțari, dă-te pe piele cu un strat subțire de ulei din boabe de soia (extravirgin, preferabil). Dacă îl simți prea gras pe piele, pune câteva picături pe o bucată moale de material și masează ușor pielea cu aceasta.

Acum, că știi care sunt cele mai bune soluții naturale anti țânțari, descoperă și câteva alternative ieftine la plasele de țânțari clasice!

Articolul urmator
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
Ce anti-erou s-ar îndrăgosti de tine?
Incepe quiz
Ce anti-erou s-ar îndrăgosti de tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.