Cum alegi un mobilier de baie de calitate?

Cum alegi un mobilier de baie de calitate?

Redactor Divahair.ro

Nu mai este o noutate pentru nimeni că baia reprezintă sanctuarul casei. Aceasta este camera care îți asigură intimitatea necesară în fiecare zi. De asemenea, pe lângă utilitatea incontestabilă, amenajarea băii trebuie să îți asigure și un confort garantat. Acest lucru este dat atât de obiectele sanitare, cât și de mobilierul ales. Deși este folosit cu precădere în băile mari, mobilierul de baie se potrivește oricărui spațiu, dacă știi cum să îl alegi. Descoperă în continuare ce mobilă și accesorii pentru baie îți sunt necesare pentru a te bucura de un plus de stil și un decor practic.

Criterii de care să ții cont când alegi mobilierul de baie

Să alegi singur mobilierul pentru baie poate fi copleșitor, dacă nu ai niște direcții clare pe care să le respecți. Iată câteva criterii de care să ții cont la următoarea achiziție:

  • mobilier baieBugetul alocat. Știi foarte bine că pe piață ai la dispoziție o mulțime de modele din categorii de preț diferite. Ceea ce îți rămâne de făcut este să găsești cel mai bun raport calitate preț pentru tine.
    Atenție! Nu te lăsa păcălit de prețurile foarte mici, de cele mai multe ori, acestea ascund o calitate îndoielnică a produsului, iar pe termen lung se va demonstra a fi o pierdere și nu o investiție.
  • Materialul folosit. Asemenea tuturor obiectelor de mobilier și cel destinat spațiului din baie poate fi confecționat din Pal, MDF sau lemn. Deoarece în baie gradul de umiditate este foarte ridicat, nu este recomandată mobila din Pal. În astfel de condiții, MDF-ul și lemnul sunt cele mai potrivite și rezistente. În acest caz, MDF-ul are câteva avantaje date de varietatea de modele și culori disponibile pe piață, dar și de prețul redus față de cel al lemnului.
    Sfat util! Optează pentru obiecte de mobilier al căror material a fost supus unui tratament special ce îi oferă un plus de rezistență la umezeală.
  • Feroneria utilizată. Poate nu pare un aspect atât de important, însă trebuie să știi că este esențial pentru confortul tău, dar și pentru rezistența în timp a produselor. Alege mobilier de baie cu feronerie inoxidabilă și suficient de solidă încât să facă față utilizării frecvente. În ultimii ani, sistemele soft close sunt plasate de către consumatori în topul preferințelor.
  • Dimensiunea băii. Este foarte important să știi cu exactitate care este spațiul disponibil pentru mobilier în baie. Atunci când acesta este generos, nu trebuie să îți faci griji, cu siguranță vei putea alege exact ce îți dorești. În situația în care baia este mică, este de preferat să optezi pentru mobilier suspendat, acesta va crea impresia de spațiu, iar, în plus, va fi mult mai ușor de curățat podeaua.
  • Designul băii. Atunci când ai pornit cu o idee de design în minte, este esențial ca și mobilierul să fie în concordanță cu aceasta. Pentru mai multe surse de inspirație, poți intra pe e-baie.ro. Acolo vei găsi dulapuri de baie potrivite tuturor stilurilor și dimensiunilor, toate de o calitate impecabilă și la prețuri atrăgătoare.

Un plus de stil cu accesorii pentru baie

Accesoriile pentru baie reprezintă detaliile care întregesc decorul. Deși pot fi niște elemente de decor impresionante, majoritatea au și o destinație utilă, făcându-ți viața mai ușoară. Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, este indicat să iei accesorii de calitate, din materiale rezistente la umezeală. Ceramica și inoxul sunt alegerile cele mai frecvente ale cumpărătorilor. Atunci când îți alegi accesoriile pentru baie, optează pentru culori potrivite decorului. Poți alege culori pastelate, calde, în nuanța predominantă a încăperii, sau poți opta pentru culori contrastante, care să scoată în evidență stilul în care este decorată camera. Obiecte uzuale:

  • Săpunieră
  • Suport periuțe
  • Suport prosop
  • Perie wc

Idei de decorare în baie

Când îți alegi stilul în care vrei să decorezi baia, ține cont de faptul că aceasta este camera în care îți începi ziua și tot aceasta este camera unde o termini. Alege un design care să îți ofere o relaxare. Păstrează încăperea cât mai bine organizată, utilă și spațioasă. Iată câteva sugestii care să te inspire:

1. Stil contemporan

baie contemporana

2. Stil minimalist

baie minimalista

3. Stil clasic

baie clasica

Articolul urmator
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.