Cum arată mobila inteligentă în 2016

Cum arată mobila inteligentă în 2016

Redactor Alexa Galgau

Trăim într-o epocă a dezvoltării tehnologice continue, iar ceea ce vedeam în filmele SF acum mulți ani pare să devină realitate pe zi ce trece. De la oglinzi „magice” care îți permit să probezi haine și machiaj fără niciun efort până la mese care se conectează la internet, oferta tehnologică a lumii moderne este cu siguranță foarte generoasă și fascinantă.

Te invităm să admiri cele mai creative invenții și să descoperi cum arată mobila inteligentă în 2016!

Mobila inteligentă în 2016

În prezent, există piese de mobilier care te-ar face să te simți ca și cum ai trăi pe nava spațială Enterprise, din serialul „Star Trek”. Designerii s-au unit cu inventatorii și au început să creeze mobilă inteligentă care te poate lăsa fără suflare. Iată doar câteva exemple care te vor surprinde!

1. Z. Island

Această insulă pentru bucătărie este dovada clară că viețile noastre încep să fie exact ca în filme. Creată de designerul Zaha Hadid, această piesă de mobilier pentru bucătărie are un panou de control cu touchscreen, membrane de încălzire, sistem de entertainment multimedia, ecran plat și multe alte funcții care pot transforma banalul gătit într-o experiență unică. Cine spune că gospodinele nu sunt conectate la tehnologie?

2. Patul cocon

Insomniacii își pot lua adio de la problemele cu somnul, pentru că a fost inventat patul care poate face pe oricine să adoarmă cu ușurință. De altfel, acest pat este mai bine „echipat” decât un întreg dormitor și conține un sistem audio sorround, lumină terapeutică, o compilație de sunete relaxante din natură și o saltea cu apă care să te facă să te simți ca și cum ai pluti.

3. Masa Kure

Creată de un designer turc, această masă a fost gândită pentru a economisi cât mai mult spațiu. Masa are șase locuri și poate fi strânsă complet într-o sferă, așa cum poți vedea în imaginea de mai jos. În plus, este dotată cu o lumină intimă și relaxantă de nuanță albăstruie.

4. Patul care... plutește

De câte ori nu ai visat să poți să plutești liniștită pe un norișor, fără nicio grijă pe umeri? Ei bine, mobila inteligentă din 2016 îți permite să transformi acest vis în realitate, datorită patului Cloud. Creat de designerii David Koo și Zheng Yawei, patul Cloud se folosește de un câmp magnetic pentru ca partea moale să leviteze, iar tu să plutești spre relaxarea totală.

5. Dușul Arc

Unul dintre cele mai inteligente sisteme de duș din lume a fost gândit și creat în contextul necesității globale de a recicla și de a face o economie cât mai mare de resurse naturale. Astfel, dușul Arc nu doar că arată absolut splendid, dar are și o funcție minunată: reciclează apa caldă pe loc, salvând astfel mai multă energie decât oricare alt duș din lume. Desigur, ca orice creație hi-tech care „se respectă”, dușul este echipat și cu un touchscreen care permite reglarea temperaturii și a presiunii apei.

6. Scaunul invizibil

Te-ai fi gândit vreodată că o să apuci să vezi și mobilă inteligentă invizibilă? Ultimii ani au venit cu inovații inclusiv în acest sens, iar scaunul creat de designerul Ben Alun-Jones se „camuflează”, fiind foarte greu de văzut cu ochiul liber până nu te apropii de el. Acesta este realizat dintr-un strat de oglindă unidirecțională, plastic acrilic, becuri LED și senzori ultrasonici de care se folosește pentru a se confunda cu mediul înconjurător. Nu te îngrijora că te vei împiedica în el sau că te vei accidenta, pentru că acest scaun a fost gândit astfel încât să se lumineze atunci când te apropii de el.

7. Bucătăria Brandt Aion

Poate că ai observat deja, dar maoritatea pieselor de mobilier inteligente sunt gândită astfel încât să fie eco-friendly și multifuncționale. De fapt, nu suntem departe de scenariul în care trebuie doar să apăsăm pe un buton și mâncarea se face singură în fața noastră. Bucătăria Brandt Aion este un sistem complex care nu doar că te ajută să gătești, dar purifică apa și o refolosește în același timp, prin intermediul plantelor create în laborator special în acest scop. Vasele nu trebuie spălate de mână, ci există un spațiu special și pentru acestea, gândit pentru a economisi apa.

Ce părere ai despre mobila inteligentă din 2016? Crezi că în curând vom ajunge cu toții să folosim asemenea invenții fascinante?

Descoperă și cele mai utile gadgeturi pe care să le oferi cadou!

Surse foto: hongkiat.com

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.