Cum îți transformi baia într-un mini spa

Cum îți transformi baia într-un mini spa

Redactor Divahair.ro

Acasă este oaza de liniște, de bine și locul unde îți încarci, în fiecare zi, bateriile epuizate după job. În siguranța și confortul propriu, ne putem oferi nenumărate forme de răsfăț. De la detaliile din baie până la cele din dormitor, de la bucătărie și până în camera de zi, fiecare colț al casei poate transforma locuința într-un refugiu de tihnă pentru tine și familie. În cele ce urmează, acordăm atenție băii și modului în care acest spațiu poate fi regândit, pentru a te bucura de un mini spa la tine acasă.

Alege o cadă potrivită

O cadă cu hidromasaj aduce în baia de acasă beneficiile hidroterapiei și ale masajului, precum și posibilitatea de a te bucura, în intimitatea casei, de un veritabil centru spa personal, unde îți poți completa rutina zilnică a exercițiilor fizice cu terapia pentru reducerea tensiunii musculare și a stresului.

baie amenajate in mini spa

Orice model de cadă cu hidromasaj ai alege, acestea sunt ușor de integrat în orice spațiu, pentru că au forme variate (rotunde, semirotunde, dreptunghiulare, clasice sau moderne) și pot fi montate fie pe stânga, fie pe dreapta, dar și pe colț. Totodată, sunt realizate din materiale de calitate, durabile, rezistente la șocuri și abraziune, cu proprietăți antibacteriene. În plus, sunt foarte ușor de curățat și întreținut.

Așadar, alege dintre diferite modele de cada cu hidromasaj varianta care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și ale celor dragi și bucură-te de un mini spa personalizat la tine acasă. Detalii aici

Creează atmosfera adecvată prin culori și lumini

Sunt două elemente care merg mână în mână și nu sunt deloc complicat de realizat. Pentru a obține o atmosferă de spa, alege culori naturale, în tonuri pastelate. O soluție ideală o reprezintă monocromia pe bază de culori calde, de pământ (bej, maro, ocru), care se vor completa perfect cu albul strălucitor al căzii cu hidromasaj și al celorlalte obiecte sanitare clasice din baie.

Alte variante cromatice, foarte practice în băile locuințelor, sunt albastrul pastelat sau rozul pudrat. Este ideal să alegi nuanțe care să fie în contrast cu podelele. Acestea din urmă pot fi în tonuri închise pentru că astfel amplifică volumele și dau adâncime spațiului din punct de vedere vizual. O variantă inspirată este cea în care peretele alăturat căzii este vopsit într-o culoare de contrast, diferită de a celorlalți, pentru a crea contraste.

În ceea ce privește lumina, este esențial să alegi becuri cu lumină caldă pentru a genera o atmosferă calmă în baie. Folosește cel puțin două surse de lumină, așezate la înălțimi diferite. Un truc foarte bun este cel în care se poziționează surse de lumină, de o parte și de alta a oglinzii, la nivelul ochilor. În felul acesta imaginea reflectată nu va avea umbre și va fi foarte clară.

Acordă atenție detaliilor care fac diferența

Ia în calcul câteva sfaturi și idei, cum sunt și cele de mai jos, și vei vedea ca detaliile sunt în măsură să facă diferența. În plus, cu ajutorul lor o să fie foarte ușor să transformi orice baie într-un mini spa.

  1. Alege soluții de depozitare eficiente. Acestea îți oferă posibilitatea de a folosi eficient spațiul de care dispui, evitând senzația de aglomerare. De pildă, poți opta pentru mobilierul cu rafturi deschise, fără uși, așa cum sunt coloanele pentru baie, pentru că pe ele poți depozita prosoape, produse de îngrijire, decorațiuni.
  2. Personalizează baia. Folosește un poster pentru perete, alege o ramă sofisticată pentru oglindă, utilizează abajururi pentru aplicele de lângă oglinzi și dă un aer sofisticat amenajării cu un candelabru modern sau clasic, în locul unei banale plafoniere.
  3. Adaugă plante. Există specii de plante care se simt perfect în baie, cărora le place atmosfera de aici și care se descurcă perfect cu mai puțină lumină, în cazul în care fereastra de la baie este mică. Iar dacă nu ai fereastră, poți opta pentru elemente de decor care imită fidel plantele, realizate din materiale sintetice.
  4. Folosește detalii din lemn într-o culoare cât mai naturală. O ideea bună poate să fie utilizarea unor plăci de gresie care imită lemnul. Poți aduce lemnul natural adăugând un scaun vintage, o etajeră cu spații utile de depozitare, o scară cu rol de suport sau pur și simplu acea minunată traversă pentru cadă, unde se pot pune produsele necesare pentru baie. Totodată, poți alege un grătar din lemn în locul covorașelor de baie.
  5. Folosește arome. Uleiurile esențiale îmbunătățesc starea de spirit și contribuie la crearea atmosferei de relaxare dintr-un spa. Sunt binevenite lumânările parfumate care vor crea ambianța potrivită.

Dincolo de a fi funcțională, astfel încât să-ți ofere exact ce îți trebuie, baia reflectă o parte din personalitatea ta. Cu puțină răbdare, creativitate și inspirându-te din idei cum sunt și cele de mai sus, poți transforma orice baie, mică sau mare, într-un mini spa.

Sursa foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă înainte să mergi la culcare
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.