Cum să ai propria bucătărie de lux în câțiva pași simpli

Cum să ai propria bucătărie de lux în câțiva pași simpli

Redactor Divahair.ro

Bucătăria a încetat de mult timp să fie doar un spațiu destinat preparării mâncării. Aici ne savurăm cafeaua și facem revista presei dimineața și tot aici se reunește întreaga familie. Devenită un spațiu de socializarea, bucătăria are de acum și standarde ce țin de estetică, pe lângă cele de funcționalitate. Pentru că toți ne dorim bucătării de lux trebuie să fim atenți la câteva lucruri extrem de importante.

Amenajarea unei bucatarii de lux se poate realiza în funcție de dimensiunea ei, de poziție, de formă sau de stilul de design pe care îl preferi. În acest artiol vei găsi toate elementele de care trebuie să ții cont în amenajarea bucătăriei și sfaturi utile pentru a face cele mai bune alegeri în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

bucatarie

Lucrurile de bază pentru amenajrea unei bucatarii de lux

Amenajarea unei bucatarii de lux nu este o activitatea ușoară pe care o poți face de pe o zi pe alta, aceasta implicând multă planificare și atenție. În primul rând trebuie să te gândești la stilul de bucătărie care să se potrivească cu tine și cu locuința ta, să ai în vedere toate aspectele legate de funcționalitate, să faci calcule realiste și să găsești mobila potrivită. Aparatura electrocasnică, iluminarea, modelul de gresie și de faianță, alegerea blatului de lucru, a decorațiunilor și a culorilor dominante sunt alte aspecte extrem de importante d ecare trebuie să ții cont atunci când faci planul pentru bucătăria ta. Foarte important și necesar este să creezi spații de depozitare cât mai multe și cât mai ușor de accesat.

Elementele care influențează amenajarea bucătăriei

Stilul preferat este primul și cel mai important aspect atunci când îți începi planul pentru bucătărie. De el depinde alegerea culorilor, a mobilierului sau a electrocasnicelor. Stilul variază de la rustic, la vintage sau minimalist. În orice bucătărie, mobilierul ales trebuie să fie unul funcțional, cu cât mai multe spații inteligente de depozitare. Pentru un aspect aerisit și orodnat al bucătăriei, evită mobila masivă și grea. Mobilierul trebuie să respecte stilul de design ales. Pentru inspirație și idei poți accesa KuechenTreff.ro, iar acolo vei găsi gama de bucatarii Nobilia potrivite pentru fiecare stil în parte. În acest fel îți poți face o idee despre ce presupune fiecare stil în parte.

Cu puțină inspirație, și cea mai micp dintre bucătăriile de bloc poate fi transformată într-o încăpere de vis, în care toată familia să se simtă bine. Pe KuechenTreff.ro vei găsi fotografii cu diferite feluri de bucătării, potrivite pentru diferite dimensiuni.
Tipul bucătăriei este criteriul care va dicta tipul de mobilier pe care îl vei alege și totodată investiția pe care va trebui să o faci. Bucătăria poate fi inchisă, open-space sau pe balcon. O bucătărie simplă, de bloc, este mai ușor de amenajat în comparație cu un open-space.

Pentru bucătăriile de pe balcon sau cele de vară, vei avea nevoie de avize speciale eliberate de primării. Nu uita, mobila de bucătărie trebuie să fie una rezistentă. Gama de bucatarii Nobilia sunt reprezentantele calității. Pentru că nu schimbi bucătăria în fiecare an încearcă să o faci atât din punct de vedere estetic cât și de funcționalitate să fie calitativă. Pentru a vedea cum arată seturile de bucatarii Nobilia acesați KuechenTreff.ro.

Numărul de uși și de ferestre este esențial. Spre exemplu, dacă locuiești la casă și dispui de o bucătărie spațioasă, dotată cu cât mai multe uși și ferestre, cel mai probabil vei avea nevoie de mobila de bucatarie la comandă. În acest caz poți opta pentru o insulă în mijlocul bucătăriei.
Un alt lucru important în amenajarea unei bucătării este lumina naturală. Cea mai bună combinație pentru orice fel de bucătărie este compusă din ferestre largi, rame albe și perdele deschide la culoare. O încăpere luminată are un aspect elegant și va părea mai mare.

Tu știai de regula celor trei?

Planul mobilierului de bucătărie trebuie să țină cont de trei elemente importante: frigider, plită sau aragaz și chiuveta. Potrivit specialiștilor, acestea trebuie plasate la o distanță de maximum 3 metri unul față de altul. Dacă este posibil, acestea trebuie plasate pe trei laturi distincte ale bucătăriei, astfel încât să se formeze un triunghi. Aceasta metodă este foarte utilă pentru că centrul bucătăriei va fi liber, iar tu vei putea accesa cu ușurință fiecare dintre aceste elemente.
Pentru a îndeplini cu succes toate aspectele de țin atât de design cât și de funcționalitate, fă-ți un plan foarte bine stabilit de la început. Pentru idei, inspirație, stil și calitate alege KuechenTreff.ro.

Articolul urmator
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
Ce obiect din bucatarie esti?
Incepe quiz
Ce obiect din bucatarie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.