Nu Skin

Cum să alegi corect programul unei mașini de spălat rufe

DivaHair

În ultimii ani, mașinile de spălat rufe ne întâmpină cu un număr tot mai mare de programe de spălare, acesta fiind deja un criteriu de alegere a mașinii de spălat perfecte. Fiecare cumpărător este interesat de numărul de programe pe care o mașină de spălat îl oferă, însă nu mereu toate aceste programe sunt folosite corect.

Fiecare program al mașinii de spălat a fost conceput în mod special pentru un anumit tip de rufe, iar numărul mare de programe ne oferă posibilitatea de a alege condițiile optime de spălare a rufelor. Prin urmare, avem libertatea de alege setările ideale pentru a putea obține rufe perfect curate, fără ca materialul lor să fie afectat de ciclul de spălare.

masina de spalat

În acest articol ne-am propus să vorbim despre alegerea corectă a programului de spălare al mașinii de spălat. Astfel, dacă încă nu stăpânești prea bine arta alegerii programului perfect de spălare, atunci acest articol sigur te va ajuta să selectezi mereu condițiile ideale de spălare:

Ține cont de tipul țesăturilor

Principalul aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când alegi programul de spălare pe care dorești să îl folosești este tipul țesăturilor. Astfel, va trebui să grupezi rufele în funcție de materialul din care au fost confecționate, iar mai apoi îți va fi mai ușor să alegi un program anume. Vei putea folosi un program pentru materiale sintetice, pentru lână, pentru bumbac sau chiar pentru rufe delicate.
Astfel, rufele vor fi protejate și vor arăta ca noi, făcând totodată economie de apă, energie și timp.

Ce temperatură să alegi pentru spălarea rufelor

Chiar dacă fiecare program în parte are o temperatură de spălare prestabilită, asta nu înseamnă că trebuie să folosești mereu temperatura standard a programului. Orice masina de spalat îți va oferi posibilitatea să alegi temperatura dorită pentru spălarea rufelor, în funcție desigur și de tipul acestora. Vei putea alege temperaturi de la 30 de grade Celsius până la 90 de grade sau chiar mai mult, în funcție de modelul mașinii de spălat.

persoana care foloseste masina de spalat

Cu cât rufele spălate sunt mai sensibile, cu atât ar trebui să folosești o temperatură mai scăzută. În schimb, temperaturile înalte, de 90 de grade Celsius, sunt recomandate rufelor textile cu o rezistență sporită la fierbere. Țesăturile de culoare albă, din bumbac sau in, pot fi spălate cu succes la astfel de temperaturi.
Poți folosi temperaturi de 40 sau 60 de grade Celsius în cazul rufelor sensibile, care nu rezistă la temperaturi prea mari. Rufele din bumbac se spală, cel mai adesea, la o temperatură de 40 grade Celsius.

De asemenea, îți recomandăm să verifici constant etichetele rufelor pe care le pui la spălat, deoarece acolo vei găsi toate indicațiile necesare pentru spălarea lor în condiții optime.

Când să folosești funcția de spălare ECO

Tot mai multe mașini de spălat pun la dispoziția utilizatorilor o funcție de spălare ECO. Te întrebi care este rolul acestei funcții? Ei bine, dacă vei activa funcția de spălare ECO, vei beneficia de un consum mai redus de apă și energie electrică, iar astfel vei face generoase economii.

Funcția de spălare intensivă – de mare ajutor atunci când rufele sunt foarte murdare

Funcția de spălare ECO nu îți va oferi mereu rezultatele dorite, mai ales dacă gradul de murdărie nu este unul foarte ridicat. Ei bine, este foarte probabil ca mașina ta de spălat să îți pună la dispoziție și o funcție de spălare intensivă, funcție ce se va dovedi a fi de mare ajutor în cazul rufelor foarte murdare.

Acestea sunt sfaturile pe care ți le-am pregătit pentru alegerea programului de spălare ideal pentru rufele tale. Pune-le în practică și sigur vei obține mereu rezultate excelente! Iar dacă ai nevoie de o mașină de spălat care să îți garanteze o curățare excelentă a rufelor, cu siguranță o vei găsi în oferta Demax la un preț avantajos.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!