Cum să amenajezi corect o baie mică: 6 idei practice
Baia nu este doar o încăpere funcțională. Aici te pregătești în fiecare dimineață și îți faci rutina de make-up sau te relaxezi după o zi obositoare cu o baie caldă. Însă, atunci când ai o baie mică și totul pare înghesuit, momentele de relaxare își pierd farmecul.
Din fericire, ai la îndemână numeroase soluții practice ca să îți transformi baia. Cu doar câteva schimbări, o să creezi în baie un spațiu aerisit și primitor, fără să faci mari compromisuri când vine vorba de spațiu.
Alege mobilier de mici dimensiuni
Chiar dacă îți fac cu ochiul acele căzi spațioase pline cu spumă și uleiuri esențiale, o cabină de duș este o soluție mult mai practică. Iar dacă îți dorești într-adevăr un duș relaxant și revigorant după o zi plină, alege o cabină cu hidromasaj.
Bineînțeles, dacă îți permite spațiul, poți alege o cadă mai mică. Vasul de wc suspendat și lavoarul cu picior sunt ideale într-o baie cu adevărat mică. În acest fel economisești mai mult spațiu, mai ales dacă ai o baie îngustă.
Decorează pe verticală
Pereții sunt zonele perfecte pentru a crea spații de depozitare într-o baie de dimensiuni reduse. Așa că poți să alegi un dulap de baie de tip soldat, care nu ocupă mult spațiu pe podea. De asemenea, poți să montezi și un dulap deasupra sau sub chiuvetă. Află mai multe detalii aici.
Alte idei de depozitare pe pereți sunt polițele simple sau etajerele de tip coșuleț. Aici îți poți pune parfumurile, produsele de make-up, loțiunile și chiar câteva recipiente cu flori. Până la urmă, vrei ca baia să fie practică, dar și elegantă.
Organizează dulapurile
Ca să te bucuri într-adevăr de spațiu în baie, trebuie să organizezi și spațiul interior al dulapurilor. În acest fel o să poți să depozitezi mai multe obiecte. Așadar, optează pentru coșulețe sau organizatoare de sertare.
O altă idee utilă este să depozitezi și pe interiorul ușilor. Folosește benzi metalice pe care să poți agăța forfecuțe, agrafe și alte obiecte metalice. Mai poți să folosești agățători sau etajere.
Folosește coșulețe decorative
Dacă ai nevoie de o soluție practică și, în același timp, care să fie în trend, coșulețele decorative sunt o necesitate. Le poți așeza pur și simplu pe podea. În ele poți pune prosoape, hârtie igienică sau diferite produse casnice.
În plus, în cazul în care nu poți monta un dulap sub chiuvetă, ai varianta acestor coșulețe decorative.
Alege culori deschise
Probabil ai mai auzit că nuanțele deschise măresc vizual o încăpere. Nimic mai adevărat atunci când vine vorba de baie. Albul este varianta clasică, însă poți alege și culori pale precum roz, crem sau bej.
Pentru un plus de rafinament în baia ta mică, nu uita de culorile de accent. Capacul de wc, bateriile pentru lavoar și duș sau, de ce nu, un întreg perete într-o nuanță contrastantă îți oferă rezultatul dorit. Adică o baie elegantă, care oferă senzația de încăpere spațioasă.
Nu uita de lumină
O baie luminoasă oferă cu adevărat senzația de încăpere spațioasă. Dacă ai o baie fără ferestre și doar cu ventilație, este cu atât mai important să folosești lumina potrivită.
E indicat să optezi pentru becuri cu LED sau chiar câteva spoturi LED, de preferat cu lumină albă. Aceasta imită cel mai bine lumina naturală și nu obosește ochii. În plus, va mări vizual spațiul.
Amenajarea unei băi mici poate fi de cele mai multe ori o adevărată provocare. Însă nu și atunci când ai la îndemână soluțiile potrivite. Așadar, alege corect mobilierul și obiectele sanitare. Folosește din plin spațiul pe verticală, optează pentru culori deschise și alege lumina potrivită.
Surse foto: shutterstock.com