Cum să îți faci singură acasă plasă de țânțari, ca să nu mai cheltuiești o avere

Cum să îți faci singură acasă plasă de țânțari, ca să nu mai cheltuiești o avere

Redactor Raluca Margean

Țânțarii și tot felul de insecte ne creează neplăceri în fiecare an. Pentru a ține insectele departe de noi, cea mai bună soluție este să atașăm la geamurile de exterior o plasă de țânțari. Astfel de plase pot fi destul de costisitoare, mai ales dacă ai mai multe camere cu geamuri mari, dar vestea bună este că îți poți face singură plasă de insecte, fără să mai cheltuiești o avere și fără să dai găuri.

plasă țanțari

Plasă de țânțari: cum poți s-o faci singură

Îți arătăm, mai jos, o modalitate extrem de ingenioasă de confecționare a unei plase de țânțari pe care o poți atașa sau dezlipi oricând dorești. 

Materiale de care ai nevoie:

  • Plasă de țânțari de dimensiunea geamului
  • Bandă autoadezivă
  • Arici (velcro)
  • Metru pliabil sau ruletă
  • O foarfecă

Mod de lucru:

Pasul 1: Măsoară fereastra cu un metru pliabil sau cu o ruletă. Apoi, taie banda autoadezivă și ariciul în așa fel încât să ai 4 benzi de dimensiunile ferestrei (2 lățimi și 2 lungimi). Lipește banda autoadezivă peste arici și apoi lipește toate cele patru benzi în jurul cadrului ferestrei, dar nu înainte de a te asigura că rama este curată și lipsită de grăsime. Apasă ferm banda pe cadru.

IMPORTANT: La magazinele de bricolaj de la noi din țară există și bandă arici (velcro) dublu adezivă, de diverse dimensiuni. Prețul unei bucăți de velcro dublu adeziv de dimensiunea 4x75 cm, la un magazin online cunoscut, este de 9 lei. Un calcul rapid ne arată că pentru o fereastră obișnuită de 1,5 m înălțime și 65 cm lățime, ai nevoie de 5 bucăți de bandă arici velcro dublu adeziv, care te vor costa în total 45 de lei.

Pasul 2: Întinde plasa de țânțari pe o suprafața plană (covor/podea) și măsoar-o, adăugând 3-4 cm față de lungimea/lățimea geamului măsurat inițial. Dacă este bine întinsă, poți începe să tai plasa după măsurători.

Pasul 3: Lipește plasa de țânțari peste cele 4 benzi de la fereastră și apasă ferm.

Această soluție este foarte practică, plasa fiind foarte ușor de montat. Vei scăpa definitiv de țânțari și alte insecte! De asemenea, ia în calcul să ții în casă aceste plante antițânțari pentru o protecție mai eficientă.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.